Plesni studio

SCENSKI POKRET

Radionice scenskog pokreta namijenjene su mladima (starijima od 11 godina).

Scenski pokret na kreativan i zabavan način istražuje pokret i komunikaciju kroz pokret kao i vlastiti osobni izraz osvještavajući elemente plesa i kompozicije; vrijeme, prostor, tijelo, kvaliteta, snaga…

Na radionici se radi na razvijanju svijesti o vlastitom tijelu, snazi i fizičkoj spremnosti, razvoju vokabulara u neverbalnom izričaju, vježbanju pažnje i pamćenja te zajedničkom stvaralaštvu.

Scenski pokret potiče razvijanje pozitivne slike o sebi i jačanje samopouzdanja, potiče maštu i kreativnost u izražavanju emocija, raspoloženja i ideja koristeći se tijelom i pokretom kao glavnim alatom.

  • Radionicu je moguće pohađati kao zaseban program ili kao dodatak ostalim dramskim aktivnostima Dramskog i Plesnog studija INK.

 

 

KREATIVNI PLES ZA ODRASLE

Radionica Kreativnog plesa spoj je kreativnosti i tjelesne aktivnosti, a namijenjena je odraslima.

Djeluje terapeutski, pomaže pri opuštanju, povećava nivo energije i fizičke spremnosti i snage. Kreativan ples potiče emocionalno izražavanje i pronalaženje vlastitog, osobnog izraza kroz pokret.  Rad je baziran na tehnikama plesne improvizacije i eksploracije (snaga, vrijeme, prostor, tijelo) kao i elementima plesne terapije i tehnika Body-Mind Centering-a.

 

 

OSNOVE SUVREMENIH PLESNIH TEHNIKA

Na satima Suvremenih plesnih tehnika polaznicima se pristupa na jednostavan i prihvatljiv način. Susreću se s radom na tehnici koji se naveliko razlikuje od rada na radionicama scenskog pokreta. Kroz vježbe i sekvence prilagođene njihovom tehničkom nivou uče se muzikalnosti, plesnom izričaju, uče o povijesti plesa, preciznosti, kvaliteti izvođenja, pamćenju te pravilnoj artikulaciji pokreta.

 

BALET ZA POČETNIKE

Svatko tko pokazuje više interesa za pokret i ples te u budućnosti planira daljnje plesno školovanje i usavršavanje mora poznavati i osnove baleta. Klasičan balet iziskuje specifični rad i obuhvaća rad cijelog tijela. Na ovom satu prolaze se i uče osnove baletnih pozicija, pravilno otvaranje kukova i koljena, koordinacija pokreta, radi se na mekoći pokreta rukama te snazi i stabilnosti kod pokreta nogama. Sat se sastoji iz tri dijela; rad na štapu, rad na sredini i skokovi.