Kazališni sat

Program Kazališnog sata nastao je iz potrebe da se učenicima osnovnih i srednjih škola predstavi zgrada na kutu Smaregline i Laginjine ulice. Zgrada je to koja je nekada nosila ime svoga graditelja Pietra Ciscuttija, a u koju svakodnevno dolaze građani Pule od čega veliki broj djece s ciljem da uđu u svijet mašte koju proizvodi kazalište.

 

Djeca dolaze u kazalište, smjeste se u gledalište, gase se svjetla u dvorani, a upale reflektori na pozornici. Počinje predstava. Otvaraju se vrata u novi svijet u koji djeca vrlo rado kroče, no kako bi se cijeli tad svijet stvorio potrebni su djelatnici kazališta koji su vješto skriveni u mraku, iza kulisa, u garderobama.

 

Ovim programom želimo djecu upoznati s našim djelatnicima odnosno radnim mjestima koja su direktno vezana za rad na sceni, npr. stvaranja jedne predstave (inspicijent, majstor scene, majstor tona, majstor i dizajner svjetla), ali i s poviješću kazališne zgrade INK, upoznavanje s prostorom gledališta i scene, te upoznavanje sa scenskom terminologijom.

 

Program traje 45 minuta i u jednom terminu može primiti dva školska razreda.*

* U vrijeme zahvaćeno pandemijom, satovi se organiziraju u skladu sa aktualnim epidemiološkim odlukama.

  • 28. studeni 2023.

    POZIV ZA AUDICIJU MLADIH GLUMICA I GLUMACA DO 28 GODINA

    Pročitaj Više
  • 23. studeni 2023.

    POSEBNO PRIZNANJE ZA “LEVAN BEACH HOTEL”

    Pročitaj Više