VODITELJI

Marijana PERŠIĆ

mare@ink.hr

 

 

Rođena u Puli. Diplomirala hrvatski i talijanski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Pula, 2000. godine. Još kao članica studentske grupe Dramskog studija INK-a, 1996. god. otkriva mogućnosti dramske pedagogije u odgojno-obrazovnom procesu.

 

U svom umjetničko-pedagoškom radu s djecom i mladima nastoji ih potaknuti na kreativno izražavanje, stvaralaštvo, propitivanje, kritičko promišljanje složenih društvenih odnosa putem primjene dramskog izraza te upoznavanja s kazališnom umjetnosti u svim njenim segmentima.

 

Godine 2010. dobiva nagradu za najbolji umjetničko-pedagoški rad, “Zvjezdana Ladika” (Assitej Hrvatska) za rad s polaznicima Dramskog studija na predstavi “Iznad duge”.

 

U radu se koristi različitim dramskim tehnikama i metodama, no, od upoznavanja, 1999. godine, s pedagoškim radom brazilskih humanista Paula Freira, pedagoga i redatelja Agusta Boala, metoda kazališta potlačenih i forum-kazalište kao tehnika postaju okosnica i njezin značajan dio cjelokupnog umjetničko-pedagoškog rada s djecom i mladima. Kazalište potlačenog (forum-kazalište)

 

Članica je međunarodne grupe trenera kazališta potlačenog “TOgether” gdje zajedno s kolegama iz raznih zemalja, a koristeći scenski izričaj u interaktivnom smislu, nastoji kritički progovoriti o problemima potlačenih u društvu u cilju stvaranja boljeg i pravednijeg društva.

 

Od 1999. je članica je Hrvatskog centra za dramski odgoj putem kojeg nastoji organizirati razne radionice za edukatore koji rade unutar institucionalnog obrazovanja.

 

Piše i režira za Ink-a (Robin Hood, Petar Pan, Knjiga o Džungli, Šifra tata, Ima da te ima, Iznad duge….), vodi radionice za učitelje.

 

Zaposlena u Istarskom narodnom kazalištu kao dramski pedagog od 2001. godine.

 

 

 

 

Andrea GOTOVINA

andrea.gotovina@ink.hr

 

 

Svoju plesnu karijeru započela je u studiju Zaro pod vodstvom Slavice Šenk, a nastavak plesne izobrazbe stječe u studiju Liberdance pod vodstvom Rajka Pavlića i Studiju za Suvremeni ples u Zagrebu.

 

2000. seli u Amsterdam, gdje upisuje Theater School of Amsterdam, plesnu akademiju, smjer plesnog pedagoga te kao gost student paralelno provodi tri godine na Koreografskom odjelu School for New Dance Development. Svoju diplomu stječe 2004.

 

Kao plesačica surađuje s raznim koreografima : Karni Keidar, Marta Reig Torres, Nicola Hepp, Ron Bunzl, Miloš Sofrenović…

 

Od 2007. u INK-u djeluje kao plesna pedagoginja i koreografkinja te suradnica za scenski pokret.

 

Redateljica je i koreografkinja predstava za djecu u produkciji INK-a: Čarobnjak iz Oza, Petar Pan, Knjiga o Džungli, Robin Hood, Palčica, Eni i Ružno pače te autorica i koreografkinja plesnih predstava za djecu i mlade:  Manje je više, Zatvaramo!, 13, One, Beskrilci u oblacima i Solo za sedam.

 

Osim navedenog iza sebe ima autorske plesne radove: Teleport, Le Voisin, Plavi petak, Neboje.

 

Tijekom karijere osvojila je nagrade za najboljeg mladog koreografa („Plavi petak“ 2008), najbolju predstavu u cjelini („Zatvaramo!“ 2016),  za plesni i pedagoški rad nagradu „Zvjezdana Ladika“ („Beskrilci u oblacima“ 2021) te Grb Grada Pule za izniman koreografski uspjeh te značajan doprinos edukaciji, odgoju i obrazovanju djece i mladih u sklopu Plesnog studija INK (2021).

 

Izvan kazališta vodi seminare i tečajeve suvremenog plesa, improvizacije, kompozicije i eksploracije.

 

 

 

 

 

 

 

Luka MIHOVILOVIĆ

luka.mihovilovic@ink.hr

 

 

Luka Mihovilović je svoje prve kazališne korake napravio davne 1997. godine baš u Dramskom studiju INK pod vodstvom pedagoga koji su mu danas kolege.

Nakon Gimnazije upisao je Akademiju umjetnosti u Novom Sadu gdje je stekao naziv Magistra audio – vizualnih umjetnosti. Tijekom studija u Novom Sadu usavršavao se plesu (klasični balet, jazz ballet, suvremeni ples) i solo pjevanju te je postao članom baleta Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. U Narodnom pozorištu / kazalištu  Subotica bio je angažiran dvije sezone kao glumac, a potom u Bitef Dance Company u Beogradu u kojem je djelovao kao plesač i glumac. Od 2016. godine radi i djeluje u Istarskom narodnom kazalištu kao glumac i redatelj, a od 2023. i dramski pedagog.

 

Do sada je sa polaznicima Dramskog i plesnog studija INK radio kao redatelj i glumac na predstavama:
Razredni neprijatelj / San Ivanjske noći / Ljetopis / Kraljević i Prosjak / Bijeli Klaun / Eni / Ružno Pače / Zatvaramo!

 

U svojoj karijeri do sada ostvario je 80 – tak projekata kao glumac, redatelj, plesač i autor.

 

Dobitnik je nekoliko priznanja: Grand prix za najbolju predstavu na Međunarodnom festivalu Zlatni Lav (Neprilagođen), Grand prix za najbolju predstavu na festivalu Juventafest u Sarajevu (Razredni neprijatelj), nagradu za najbolju predstavu u cjelini za djecu i mlade hrvatskog centra ASSITEJ (Razredni neprijatelj), Nagrada za najboljeg mladog glumca na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine (Brak Bettie i Boo-a), Nagrada za najboljeg mladog glumca na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine (Julije Cezar), Nagrada aza najboljeg glumca po glasovima publike NPNKN Subotica.