O NAMA

Voditelji

 

 

Marijana Peršić

 

Zaposlena u Istarskom narodnom kazalištu kao dramski pedagog od 2001. godine.  U svom umjetničkom-obrazovnom radu s djecom i mladima u Dramskom studiju INK-a nastoji potaknuti djecu na kreativno izražavanje, kritičko promišljanje složenih društvenih odnosa koje ih neminovno zatiču tijekom njihova odrastanja, a sve kroz primjenu dramskog izraza te upoznavanja s kazališnom umjetnosti u svim njenim segmentima.

 

U radu se koristi različitim tehnikama i metodama kao što su Kazalište potlačenog (forum kazalište) i procesna drama.

 

Članica je međunarodne grupe trenera Kazališta potlačenog “TOgether” gdje zajedno s kolegama iz raznih zemalja, a koristeći scenski izričaj u interaktivnom smislu, nastoji kritički progovoriti o problemima potlačenih u društvu u cilju stvaranja boljeg i pravednijeg društva.

 

Povjerenica je Hrvatskog centra za dramski odgoj, ogranak Istra putem kojeg nastoji organizirati razne radionice za edukatore koji rade unutar institucionalnog obrazovanja.

 

Piše i režira za Ink-a (Robin Hood, Petar Pan, Knjiga o Džungli, Šifra tata, Ima da te ima, Iznad duge….)

 

“Svrhu svoga rada nalazim u nastojanju da motiviram djecu i mlade u promišljanju svijeta kakav jeste i kakav bi mogao biti – dostojan čovjeka.”

 

KONTAKT:
Mobitel: 0038598313496
E – mail: mare@ink.hr

 

 

Aleksandar Bančić

 

Rođen u Puli 1974. Od 1996. bavi se kazalištem, najprije kao član Dramskog studija INK-a i glumac, a kasnije kao dramski pedagog.

 

Od 2005. vodi Međunarodni kazališni festival mladih koji od 2008.g. sadržava “Pulski Forum – festival Kazališta potlačenih”.

 

Član je Hrvatskog centra za dramski odgoj koji mu je na osnovi stečenog iskustva i završenih radionica dodijelio stručno zvanje dramskog pedagoga – mentora. 

 

Sudjelovao je na mnogim kazališnim susretima u zemlji i inozemstvu (Danska, BiH, Srbija, Španjolska, Portugal, Italija) Vodio je razne radionice i projekte u Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj i Portugalu za organizacije poput UNICEF-a, Amnesty International, Sigurne kuće Istra, Projekta građanske demokratske inicijative i dr.

 

Od 2011. do 2013. sudjeluje u međunarodnom projektu “TOgether” te postaje članom međunarodne kazališne družine istog imena s kojom stvara predstavu forum-kazališta “Hotel EUropa”. 

 

Režirao je predstave za djecu i mlade (“Društvene igre” 2008., “Priče koje valja pripovijedati” 2015., “Štuorice od polnoći” 2017., “Oluja u glavi” 2019., “DNK” 2021. s kolegicom Marijanom Peršić “Ima da te ima” 2003. i “Šifra Tata” 2007. te s kolegicama M. Peršić i Andreom Gotovinom “Čarobnjak iz Oza” 2010.)

 

Asistirao je na projektima “Desdemona” Hayashija Hidekija, “Putovima glagoljaša” Samante Milotić Bančić i “Petar Pan” Andree Gotovine, a mentorirao je Ani Rumak i Matiji Ljubi na predstavi “Ana i Matija zapetljani u bajkama”, Patriku Laziću i Manueli Krakar na predstavi “Priča o Luki i Tinu” te Valteru Roši na predstavi “Mistero Buffo”.

 

Zajedno s Valterom Rošom preveo je tekstove “Mistero Buffo” i “Potplaćeni! Ne plaćamo!” talijanskog nobelovca Darija Foa na istarsku čakavicu.

 

Prevodi s talijanskog, portugalskog, španjolskog i engleskog jezika. Njegovi prijevodi uključuju posljednju knjigu Augusta Boala “Estetika potlačenih” (INK, Pula 2016.), te dramske tekstove “Priče koje valja pripovijedati” Osvalda Dragúna i “DNK” Dennisa Kellyja.

 

Objavio je članke o kazalištu u biltenima Amnesty Internationala Hrvatska i Hrvatskog centra za dramski odgoj te u knjigama “Theater im Dialog: heiter, aufmüpfig und demokratisch. Deutsche und europäische Anwendungen des Theaters der Unterdrückten” (ibidem, Hannover 2004.) i “Ne raspravljaj, igraj!” (HCDO, Zagreb 2007.).

 

Kontakt:

Mobitel: 0038599 2136124;
E – mail: abancic.dsink@gmail.com

 

 

Andrea Gotovina

 

Rođena 01.09.1979. u Puli.

 

Svoju plesnu karijeru započela je u studiju Zaro pod vodstvom Slavice Šenk, a nastavak plesne izobrazbe stječe u studiju Liberdance pod vodstvom Rajka Pavlića i Studiju za Suvremeni ples u Zagrebu.

 

2000. seli u Amsterdam, gdje upisuje Theater School of Amsterdam, plesnu akademiju, smjer plesnog pedagoga te kao gost student paralelno provodi tri godine na Koreografskom odjelu School for New Dance Development. Svoju diplomu stječe 2004.

 

Kao plesačica surađuje s raznim koreografima : Karni Keidar, Marta Reig Torres, Nicola Hepp, Ron Bunzl, Miloš Sofrenović…

 

Od 2007. u INK-u djeluje kao plesna pedagoginja i koreografkinja te suradnica za scenski pokret.

 

Redateljica je i koreografkinja predstava za djecu u produkciji INK-a: Čarobnjak iz Oza, Petar Pan, Knjiga o Džungli, Robin Hood, Palčica, Eni i Ružno pače te autorica i koreografkinja plesnih predstava za djecu i mlade:  Manje je više, Zatvaramo!, 13, One i Beskrilci u oblacima.

 

Osim navedenog iza sebe ima autorske plesne radove: Teleport, Le Voisin, Plavi petak, Neboje.

 

Tijekom karijere osvojila je nagrade za najboljeg mladog koreografa („Plavi petak“ 2008), najbolju predstavu u cjelini („Zatvaramo!“ 2016) te za plesni i pedagoški rad nagradu „Zvjezdana Ladika“ („Beskrilci u oblacima“ 2021)

 

Izvan kazališta vodi seminare i tečajeve suvremenog plesa, improvizacije, kompozicije i eksploracije.

 

Kontakt:
E – mail: andrea.gotovina@gmail.com