U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Dramski i Plesni studio INK 25. studenog 2022. Gostovao je u Pazinu. Na velikoj sceni Spomen doma izveli su koreografiju “Priručnik za djevojke” te predstavu forum-kazališta “Pravi izbor?” u čak tri termina za učenike osnovnih i srednjih škola u Pazinu.

 

„PRIRUČNIK ZA DJEVOJKE“

 

U današnjem svijetu nije lako biti djevojka. Stoga su ove snažne, osebujne, ponosne, pametne i suvremene mlade djevojke ironično osmislile „Priručnik za djevojke“ kako bi „olakšale i pomogle“ svima onima koji možda ne znaju ili se pitaju kakva bi djevojka, zapravo, trebala biti.

Ova kratka koreografija, neverbalnog karaktera, samo je „skeč“ postavljen na scenu. Tema je zaista važna i velika te ju je potrebno iznova preispitivati, obrađivati te se oduprijeti bilo kakvom obliku diskriminacije.

 

Izvođačice: Anna Štifanić, Barbara Bahtak, Katja Honović, Lara Abramović, Lena Devedžić, Lucija Radolović, Maria Burić, Nina Brajković, Pavla Grgić, Petra Mohorović, Petra Trajčeski, Zora Cvijanović

 

Voditeljica: Andrea Gotovina