DanceLab 8u1

Završna prezentacija Plesnog studija INK, 11.06.2022.

 

DanceLab 8U1 je skup kratkih koreografija nastalih na radionicama SCENSKOG POKRETA i SUVREMENOG PLESA Plesnog studija INK.

 

Voditeljica/koreografkinja: ANDREA GOTOVINA u suradnji sa polaznicima

 

Program:

 

  1. RIMSKI PLES

„Rimski ples“ dio je programa Festivala Dani Antike-Pula Superivorum koji već dugi niz godina tijekom Lipnja donosi atraktivne i događajima ispunjene dane iz bogate antičke povijesti. Glazbeno-scenski program odvija se na trgu Forumu, na prostoru ispred Augustovog hrama a polaznici Plesnog studija INK izvode „Rimski ples u čast mladencima“. Ovom prigodom naš smo ples preselili na Malu scenu kazališta.

 

  1. BONOBO

„Bonobo“ je kratka koreografija nastala na radionici Suvremenih plesnih tehnika. Spojem različitih elemenata vježbi i plesnih sekvenci s naglaskom na floor work-u ova koreografija može poslužiti kao mali ogledni sat.

 

  1. BARBARA

„Barbara“ je dio iz plesne predstave „Solo za sedam“ koja je svoju premijeru imala 29.04.2022. Predstava predstavlja sedam samoća, sedam odabranih trenutaka i sedam individualnih među prostora kada u odsutnosti sreće promatramo ljepotu tuge. U ovom, izdvojenom, djelu predstave svjedočimo Barbarin trenutak.

 

  1. PORTRET JEDNE OBITELJI

„Portret jedne obitelji“ nastao je na radionici Kreativnog plesa za odrasle i to u trenutku kada se skupina (radi eksperimenta) spojila sa srednjoškolskom. Susret tih dviju generacija i generacijska raznolikost podsjetila je na obitelj i obiteljski događaj večere. Obitelj ne biramo, to je nešto što nam je dano, bogato  različitim ulogama, odnosima i situacijama. Kroz ideju fotografija te smo elemente na apstraktan način postavili na scenu te uz pomoć pojedinaca iz najmlađe skupine dobili željenu šarolikost.

 

  1. NOĆNI SVIJET LUTAKA

„Noćni svijet lutaka“ je koreografija inspirirana vježbom „Marionete“ koju smo tijekom godine obrađivali kako bi savladali osnovne elemente manipulacije i kontakta. Polaznicima se vježba svidjela te je postala osnovica za završnu prezentaciju. Samostalno i u parovima izvođači su osmislili svoje pokrete i pokretne sekvence te smo ih zatim zajednički oblikovali i postavili u formu koreografije.

Lutke koje oživljavaju noću, sa prvom jutarnjom svjetlošću vraćaju se u svoje prvobitno stanje.

 

  1. PRIRUČNIK ZA DJEVOJKE

U današnjem svijetu nije lako biti djevojka. Stoga su ove snažne, osebujne, ponosne, pametne i suvremene mlade djevojke ironično osmislile „Priručnik za djevojke“ kako bi olakšale i pomogle svima onima koji možda ne znaju ili se pitaju kakva bi djevojka, zapravo, trebala biti.

Nadamo se kako je ova prezentacija samo uvod u temu koju je svakako potrebno uvijek i iznova preispitivati, obrađivati i postavljati na scenu te da će se tijekom sljedećih godina razviti i poprimiti svoju pravu scensku formu.

 

  1. PLASTIC FANTASTIC

„Plastic fantastic“  je, zapravo, modna revija kojom izvođači na zabavan i opušten način te pokretom daju svoj osvrt i komentar na modu i njezin utjecaj. „Ukrašavanje“ je nekako postalo potraga za identitetom, a identitet je ono prvo što gubimo slijepo prateći modu i modne trendove. Osim toga modna industrija sadrži i svoje mračne strane od kojih je jedna i zagađenje planeta… Stoga plastic nije fantastic.

 

  1. HEY MAMI

„Hey mami“ je koreografija sastavljena od različitih  elemenata, koje smo obrađivali na našim radionicama, te na jednostavan i zabavan način pamtljiva je svima. Njezina snaga je u broju izvođača koji u isto vrijeme na sceni, na individualan način izvode iste pokrete i zadatke.

Prikazuje zajedništvo, zabavu i jednakost koju njegujemo.

Plesni studio INK pleše!!!