ANDREA GOTOVINA u suradnji s izvođačima

ZATVARAMO!

AUTORSKI TIM

Autorica i koreografkinja: ANDREA GOTOVINA u suradnji s izvođačima
Kostimografkinja i scenografkinja: Desanka JANKOVIĆ
Oblikovatelj svjetla: Dario DRUŽETA

IGRAJU

Izvođači: polaznici radionice Scenski pokret Dramskog studija INK /2017/:
Tisa KLIČEK, Filip LUGARIĆ, Sanela HASANBEGOVIĆ, Luka MIHOVILOVIĆ, Leonarda SEP, Fran VOZILA, Karla MEDAKOV, Saša STEPANOVIČ, Zoja POROPAT, Marko GAŠPAROVIĆ

 

Izvođači: polaznici radionice Scenski pokret Dramskog studija INK /2016/:
Tisa KLIČEK, Sanela HASANBEGOVIĆ, Leonarda SEP, Dora BRKARIĆ, Karla MEDAKOV, Alma TOGNON, Sara STEPANOVIĆ, Mateja KURILIĆ, Filip LUGARIĆ, Filip Josip TURK, Gabrijel LAZIĆ, Fran VOZILA

 

Izvođači: polaznici radionice Scenski pokret Dramskog studija INK /2015/:
FLORENCE – Sara STEPANOVIĆ
SUE – Tisa KLIČEK
CANDY – Mateja KURILIĆ
JOANNA – Alma TOGNON
BONNIE – Nataša VESELINOVIĆ
KELLY – Melisa KAMENČIĆ
CHRISTINE – Miriam HICHRI
LOU – Dora BRKARIĆ
DANIEL – Patrik LAZIĆ
REGGIE – Filip LUGARIĆ
EDUARD – Filip Josip TURK
CHARLIE – Damir LAMPE

Inspirirani obilježjima i estetikom pedesetih godina prošloga stoljeća krenuli smo ovim projektom na kreativno putovanje kroz vrijeme kreirajući galeriju likova i s njima povezane sadržaje smještene u mali noćni bar. Kroz proces usmjeren k istraživanju slojevitih značenja pojma slobode, te u kreativnoj potrebi za istom, ostavili smo za sobom i vrijeme i estetiku i konvenciju, ispunjavajući taj oslobođeni prostor osobnim pričama, melankolijama, velikim i malim pogledima, odnosima, dajući svakome od postupaka, osim izvođača, njegovo mjesto, konkretno, njegovu stolicu. U (ne)udobnosti svoga mjesta i svoje stolice, kao izvođači nalazimo prostor kreativne adaptacije, prostor pokušaja prilagodbe situaciji izvedbe i iskustvu života. Stvarajući pokretne slike prepoznatljivog koreografskog narativa, zaustavljamo svakodnevicu u trenutku kada u sebi najviše prepoznajemo ljudsko, donoseći vam zajedničku priču povezanu našim individualnim glasovima.

Broj izvedbi predstave

PREMIJERA:

29. travnja 2015. u 20 sati INK

 

REPRIZE:

30. travnja 2015. u 20 sati INK
11. travnja 2016. Festival Bjelovar
20. svibnja 2016. u 20 sati INK
21. svibnja 2016. u 11 sati INK
21. svibnja 2016. u 20 sati INK
22. srpnja 2016. u 21.30 sati Kaštel
28. travnja 2017. u 12.30 sati INK
29. travnja 2017. u 20 sati INK – MEĐUNARODNI DAN PLESA
09. lipnja 2017. u 21 sat – ŠIBENIK – 57. Međunarodno dječji festival

MEĐUNARODNI DAN PLESA 29. travnja 2017.
u ISTARSKOM NARODNOM KAZALIŠTU

 

1.         “SLIKA U POKRETU” – PLESNA POVORKA

 

Polaznici radionice Scenski pokret Dramskog studija INK predstavit će građanima Pule pokretnu instalaciju. Ujutro između 11 i 12 sati velika skupina polaznika kretat će se pulskim centrom. Svaki izlazak ili odlazak iz skupine traži ponovno sjedinjenje, kao da sami ne znaju kako opstati. Pridružite se našoj pokretnoj slici i postanite dio naše “plesne kreacije”.

 

2.         PLEŠIMO ZAJEDNO – RADIONICA KREATIVNOG PLESA

 

U 12:30 sati u trajanju od 90 min, na petom katu INK održat će se radionica Kreativnog plesa, voditeljice Andree Gotovine, plesne pedagoginje, koreografkinje i plesačice.

 

Radionica je zamišljena kao istraživanje vlastitih tjelesnih mogućnosti, kreativnosti i slobode. Primjerena psihofizičkom razvoju osobnosti svih “plesača” sa ili bez prethodnog iskustva. Koristeći strukturiranu improvizaciju upoznat ćemo se s plesnom umjetnosti te radosti koju ona pruža. Radionica nema gornju dobnu granicu, ni potrebno plesno predznanje. Dobrodošli su svi zainteresirani stariji od 15 godina. Broj mjesta je ograničen na 20 polaznika, stoga požurite.

 

Prijave za radionicu primaju se najkasnije do četvrtka, 27. travnja 2017. na email: andrea.gotovina@gmail.com. Potrebno je poslati ime, prezime i broj telefona na koji ćemo vam javiti detaljnije informacije.

 

3.         SHOW ROOM – VIDEO PROJEKCIJA

 

Od 17 do 19 sati u Maloj dvorani Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula, svi zainteresirani moći će pogledati video kolaž plesnih predstava koje su nastale u produkciji INK u zadnjih 10 godina.

 

4.         O PLESU UZ KLAVIR

 

Prije večernje predstave, u 19h u Foajeu Istarskog Narodnog Kazališta gosti će se moći prepustiti ugodnoj atmosferi u društvu Darka i Carlosa. Darko Japelj, glumac i izvođač odabrao je i oblikovao tekstove poznatih svjetskih koreografa i plesnih umjetnika koje će podijeliti s publikom. Sve to uz zvuk klavira, na kojem ga kroz trenutnu improvizaciju i kreaciju prati Carlos Andres Fagin. Autori vas vode na malo putovanje kroz povijest plesa.

 

5.         PLESNA PREDSTAVA “ZATVARAMO!”

 

Na samom kraju ovoga plesnog dana, na Maloj sceni INK s početkom u 20 sati na programu je plesna predstava “Zatvaramo!”. Premda se radi o obnovi, predstava je i svojevrsna premijera, jer predstava se s vremenom, kao i ljudi, mijenja, razvija i raste.

 

Autorica i koreografkinja: ANDREA GOTOVINA u suradnji s izvođačima
Kostimografkinja i scenografkinja: Desanka JANKOVIĆ
Oblikovatelj svjetla: Dario DRUŽETA

 

Izvođači: Tisa KLIČEK, Filip LUGARIĆ, Sanela HASANBEGOVIĆ, Luka MIHOVILOVIĆ, Leonarda SEP, Fran VOZILA, Karla MEDAKOV, Saša STEPANOVIČ, Zoja POROPAT, Marko GAŠPAROVIĆ

 

Potaknuti obilježjima i estetikom pedesetih godina prošloga stoljeća krenuli smo s ovim projektom na kreativno vremensko putovanje kreirajući galeriju likova i s njima povezane sadržaje smještene u mali noćni bar. Kreativnim procesom istraživanja slojevitih značenja pojma slobode ostavili smo za sobom i vrijeme i estetiku i konvenciju. Ispunjavajući taj oslobođeni prostor osobnim pričama, melankolijama, velikim i malim pogledima, odnosima, dali smo svakome od postupaka, osim izvođača, njegovo mjesto, konkretno, njegovu stolicu. U (ne)udobnosti svoga mjesta i svoje stolice, kao izvođači nalazimo prostor kreativne adaptacije, prostor pokušaja prilagodbe situaciji izvedbe i iskustvu života. Stvarajući pokretne slike prepoznatljiva koreografskog narativa, zaustavljamo svakodnevicu u trenutku kad u sebi najviše prepoznajemo ljudskost, zajedničku priču povezanu našim individualnim glasovima.