Luka MIHOVILOVIĆ

RAZREDNI NEPRIJATELJ

AUTORSKI TIM

Redatelj, autor glazbe i koreograf:
Luka MIHOVILOVIĆ 

 

Autorica stihova: Lućija TRAVIČIĆ
Scenograf: Goran ŠAPONJA
Oblikovatelj svjetla: Dario DRUŽETA
Kostimografkinja: Desanka JANKOVIĆ

IGRAJU

Igraju polaznici dramskog studija INK:

 

Lucija BRKIĆ
Sanela HASANBEGOVIĆ
Leonarda SEP
Jana FOČAK
Michelle Salome KURSAR
Nora ČULIĆ MATOŠIĆ
Tisa KLIČEK
Nikolina TOMIĆ
Filip-Josip TURK

U auto ću sjesti
Da dodjem do tebe
U krevet ću leći
da spavam i sanjam
Zagrli me nikog nemam
Sama kofer svoj spremam
Ne tjeraj me
Pogledaj me
Kuja sam bez kućice
Sto od njih me ima
Zašto
Gazde nemam
Grob kopam
Živa lajem
Što te volim
Što te volim
Što te molim
Bjedna jadna ja

Lućija Travičić

Kada djetetu ili mladom čovjeku cijeli život govorite da je nesposoban da bilo što osjeti prema nekom, da sam misli ili sam stvara svoju sliku o budućnosti, to dijete (ili mladi čovjek) ostaje zatočeno u mraku prošlosti ili u najboljem slučaju sadašnjosti. Nadogradnja svemu tome je i užasna situacija kod kuće, gdje su pijana majka, otac nasilnik, brat kriminalac, sestra prostitutka, scenografija koju gledaju svaki dan.

 

Sjekira, Cobra, Maca, Koka, Šajeta i Iganka  su ta djeca (ili mladi ljudi) koja su izabrala bijeg od te situacije kod kuće i potražile sigurno sklonište u školi. Da li je školski sustav spreman suočiti se sa ovakvim problemima djece (ili mladih) i proći kroz tešku borbu za njihovo dovođenje na pravi put ili će se prepustiti teškoćama u koje ih je državni mehanizam uvukao, odustati od svog poziva i samim time od djece (ili mladih ljudi)?

 

Ovo je priča o onoj strani djece (ili mladih ljudi) koju uvijek osuđujemo zbog njihovog nasilnog i kriminalnog ponašanja, ali nikad se ne zapitamo koja ih je muka navela na takve postupke.

 

RAZREDNI NEPRIJATELJ je putovanje kroz jedan njihov dan. Kroz jedno njihovo shvaćanje svijeta u kojem žive i budućnosti u kojoj se (ne) vide, o njihovom malom životu, a velikom životnom iskustvu.

O REDATELJU:

Luka Mihovilović rođen je 1987. u Puli i svoje prve glumačke korake napravio je na sceni INK-a, kao polaznik Dramskog studija. Nakon završene gimnazije u Puli upisuje Akademiju umjetnosti u Novom Sadu, odsjek dramskih umjetnosti u klasi prof. Borisa Isakovića.

 

Tijekom fakulteta dodatno se usavršavao u plesu (klasičan balet, jazz balet, suvremeni ples) i solo pjevanju kod eminentnih profesora i umjetnika. Odmah po završetku akademije dobiva stalni angažman u Narodnom kazalištu u Subotici, a nakon toga u Bitef teatru u Beogradu. Dva puta je dobitnik nagrade za najboljeg mladog glumca na Festivalu profesionalnih kazališta i jednom za najboljeg glumca Subotičkog narodnog kazališta.

 

U pet godina sudjelovao je u 35 produkcija kao glumac, plesač ili redatelj. Radio je s najznačajnijim redateljima i koreografima iz regije i svijeta.

Broj izvedbi predstave

PRETPREMIJERA:

23. rujna 2016. u 12 sati

 

PREMIJERA:

24. rujna 2016. u 20 sati INK

 

REPRIZE:

28. rujna 2016. INK
02. ožujka 2017. u 12 sati INK
03. ožujka 2017. u 12 sati INK
04. ožujka 2017. u 20 sati INK
24. ožujka 2017. u 19 sati BJELOVAR