Michael i Susan PARKER/Marilena DUŽMAN

LEVAN BEACH HOTEL

AUTORSKI TIM

AUTORI TEKSTA: Michael i Susan PARKER

 

PRILAGODBA NA LIŽNJASKU ČAKAVICU: Marilena DUŽMAN

 

REDATELJ, PRIJEVOD TEKSTA: Jasminko BALENOVIĆ

 

SCENOGRAFIJA: Jasminko BALENOVIĆ, Goran ŠAPONJA

 

KOSTIMOGRAFIJA: Desanka JANKOVIĆ

 

GLAZBA: Teodor TIANI

 

OBLIKOVATELJ SVJETLA: Dario DRUŽETA

 

SCENSKI POKRET: Andrea GOTOVINA

 

IGRAJU

Irena Tereza PRPIĆ

Valter ROŠA

Linda KLIMAN

Romina VITASOVIĆ LUČIĆ

Vini JURČIĆ

Dominik DOLENC

Luka MIHOVILOVIĆ

JASMINKO BLENOVIĆ: RIJEČ REDATELJA

GLEDATI, UŽIVATI, RAZONODITI SE

 

Raditi, zapravo osmisliti i režirati, predstave poput ove, dakle Levan Beach Hotel, uvijek pružaju i profesionalno i osobno zadovoljstvo susreta kazališne riječi, glumačkog umijeća i realizacije inscenacije. Kad je k tomu, sve to zajedno ujedno i rad na Čakavskoj sceni, uz angažman  “vlastitih” kazališnih snaga, scenski adrenalin i kazališni entuzijazam postaju zadovoljstvo, gotovo savršeno, idealno promišljanja kazališnog djelovanja.

 

Naravno, time i odgovornost “za uspjeh” predstave postaje veća. Sve te energetske silnice kazališnog djelovanja objedinjene su u radu na ovoj predstavi, i s lakoćom, upravo “zarazno” prelaze na publiku, jer to je prije svega živahna, vesela, razigrana i  komunikativna komedija. Takvi epiteti, koji prvo padaju na pamet, gledateljima jamče lepršavu i vedru predstavu. Predstavu valja gledati, u njoj uživati, razonoditi se, i naposljetku zrcalno prepoznati i vlastite “prednosti i mane”, sve one djeliće života kojima se smijemo i veselimo, s optimizmom promatramo, a pokatkad i možda pokupimo poneku ideju iz komedije, eventualno “rješenje” za podnošljiviji i bolji život.

 

Predstavu valja gledati, u njoj uživati, razonoditi se, ponovimo još jednom, jer je nemoguće i nepotrebno, u ovom kratkom predstavljanju, ispričati sve peripetije, zamjene, zabune, zavođenja i obrate, koji se uporno događaju u predstavi. Već sam naslov komedije Levan Beach Hotel, očito s mjestom radnje u hotelu, ali ne bilo kakvom hotelu, već određenom i namjenskom hotelu za vjenčanja, na Čakavskoj sceni dovoljan je izazov i mamac za dolazak u kazalište.

 

Broj izvedbi predstave

PREMIJERA:
27. ožujka 2023. 20:00, INK

 

REPRIZE:

28. ožujka 2023. 20:00, INK
29. ožujka 2023. 20:00, INK
30. ožujka 2023. 20:00, INK