Choreostroj 7u1

Završna prezentacija Plesnog studija INK, 02.06.2019.

 

Choreostroj 7U1 je skup kratkih koreografija nastalih na radionicama SCENSKOG POKRETA i SUVREMENOG PLESA Plesnog studija INK.

 

Voditeljica / koreografkinja: ANDREA GOTOVINA u suradnji sa izvođačima

 

Program:

 

  1. „ANTIČKI PLES“

„Antički ples“ dio je programa PULA SUPERIORUM, DANA ANTIKE, koji se obilježavaju u Puli od 24.05.-15.06.2019. Polaznici dramskog studija zajedno sa svojom voditeljicom osmislili su koreografiju pod temom „ples u čast mladencima“ koji je dio cjeline Rimskog vjenčanja koje se odvija petkom navečer na Forumu. Za ovu priliku „ples“ je izvađen iz tog konteksta te prilagođen Maloj sceni INK.

 

  1. „#LOL“

„#LOL“ samo je jedna od brojnih kratica koje viđamo na svojim ekranima, „Ekranima koji život znače“. Ova mlada ekipa izvođača u svojoj koreografiji na stiliziran način nudi i postavlja seriju pokreta i materijala inspiriranih s „mobitelom u ruci“. Ograničenja, prilagodbu, ovisnost, hladnoću, osamljenost i izoliranost kao da i mi promatramo kroz live stream.

 

  1. „ŠŠŠšššššš“

I tišina može biti glasna. Čuješ li glas koji „vrišti“ u toj glasnoj tišini? Razumiješ li ga barem?

 

  1. „CHE BELLA MAKEBA“

„CHE BELLA MEKEBA“  je koreografija nastala iz elementa i vježbi obrađenih na satima osnova suvremenih plesnih tehnika. Taj niz brzih, energičnih i sinkroniziranih pokreta čini dinamičnu i skladnu cjelinu u prostoru.

 

  1. „NO LOVE, NO GLORY“

Jedan=usamljenost / Dvoje=harmonija / Troje=sukob

 

  1. „ZAŠTO BAŠ JA?“

Upomoć!!! Nasilje među vršnjacima česta je pojava. Granica između nasilnika i žrtve vrlo je tanka, a manipulacija bila je osnovica stvaranja „ZAŠTO BAŠ JA?“ koreografije. Stalnom izmjenom uloga ukazujemo na nesigurnost, sumnju i nepredvidivost koja nas okružuje, te priziva čest osjećaj straha.

 

  1. „MEHAN(I)ZAM „

Upornost je vrlina. Želja za savršenstvom i skladom moguća. Ova skupina izvođača potrudila se stvoriti savršen MEHAN(I)ZAM koji funkcionira zajedno. No očito mu nedostaje i nešto više od samo jednog slova.

 

 

Izvođači / Polaznici Plesnog studija INK:

Nola Kliček, Alja Erjavec, Nina Peruško, Lana Crnogorčić, Donata Butković, David Rovis, Melissa Malešević, Gaia Modrić, Nina Sebastijan, Tara Buić, Luanna Počerek, Iva Kovač, Sarah Baškarad, Mark Marić, Saša Marković, Noa Pavlinović, Ema Vještica, Lina Šuran, Antonio Šarić, Noah Cvijanović, Mate Jakov Frančula, Sarah Klešin, Michelle Salome Kursar, Zoja Poropat, Leonarda Sep, Lucija Brkić, Mirjana Andrić, Tihomil Pletikos, Fran Vozila, Una Bačac, Martina Benić, Marko Gašparović i Moris Nikolić