Choreostroj 7u1

Završna prezentacija Plesnog studija INK, 02.06.2019.

 

Choreostroj 7U1 je skup kratkih koreografija nastalih na radionicama SCENSKOG POKRETA i SUVREMENOG PLESA Plesnog studija INK.

 

Voditeljica / koreografkinja: ANDREA GOTOVINA u suradnji sa izvođačima

 

Program:

  1. „ANTIČKI PLES“

„Antički ples“ dio je programa PULA SUPERIORUM, DANA ANTIKE, koji se obilježavaju u Puli od 24.05.-15.06.2019. Polaznici dramskog studija zajedno sa svojom voditeljicom osmislili su koreografiju pod temom „ples u čast mladencima“ koji je dio cjeline Rimskog vjenčanja koje se odvija petkom navečer na Forumu. Za ovu priliku „ples“ je izvađen iz tog konteksta te prilagođen Maloj sceni INK.

 

  1. „#LOL“

„#LOL“ samo je jedna od brojnih kratica koje viđamo na svojim ekranima, „Ekranima koji život znače“. Ova mlada ekipa izvođača u svojoj koreografiji na stiliziran način nudi i postavlja seriju pokreta i materijala inspiriranih s „mobitelom u ruci“. Ograničenja, prilagodbu, ovisnost, hladnoću, osamljenost i izoliranost kao da i mi promatramo kroz live stream.

 

  1. „ŠŠŠšššššš“

I tišina može biti glasna. Čuješ li glas koji „vrišti“ u toj glasnoj tišini? Razumiješ li ga barem?

 

  1. „CHE BELLA MAKEBA“

„CHE BELLA MEKEBA“  je koreografija nastala iz elementa i vježbi obrađenih na satima osnova suvremenih plesnih tehnika. Taj niz brzih, energičnih i sinkroniziranih pokreta čini dinamičnu i skladnu cjelinu u prostoru.

 

  1. „NO LOVE, NO GLORY“

Jedan=usamljenost / Dvoje=harmonija / Troje=sukob

 

  1. „ZAŠTO BAŠ JA?“

Upomoć!!! Nasilje među vršnjacima česta je pojava. Granica između nasilnika i žrtve vrlo je tanka, a manipulacija bila je osnovica stvaranja „ZAŠTO BAŠ JA?“ koreografije. Stalnom izmjenom uloga ukazujemo na nesigurnost, sumnju i nepredvidivost koja nas okružuje, te priziva čest osjećaj straha.

 

  1. „MEHAN(I)ZAM „

Upornost je vrlina. Želja za savršenstvom i skladom moguća. Ova skupina izvođača potrudila se stvoriti savršen MEHAN(I)ZAM koji funkcionira zajedno. No očito mu nedostaje i nešto više od samo jednog slova.