Choreo 5u1

Završna prezentacija Plesnog studija INK, 09.06.2018.

 

Choreo 5U1 je skup kratkih koreografija nastalih na radionicama SCENSKOG POKRETA Plesnog studija INK.

 

Voditeljica i koreografkinja: Andrea Gotovina u suradnji s polaznicima

 

Program:

 

  1. JEDNADŽBA SUSRETA

„Jednadžba susreta“ je koreografija nastala iz serije  dueta, koji su rađeni na temu odnosa. Spojem dvaju dueta inspiriranih prijateljskim odnosima, izvođačice su asocijacije; sukob, razvoj prijateljstva, zajedništvo, otuđenost, sklad, nesklad, podrške, agresije… prevele u svoje tijelo i pokret te stvorile cjelinu u kojoj pratimo njihovu igru.

 

  1. #LOL

„#LOL“ samo je jedna od brojnih kratica koje viđamo na svojim ekranima, „Ekranima koji život znače“.  Ova mlada ekipa izvođača u svojoj koreografiji na stiliziran način nudi i postavlja seriju pokreta i materijala inspiriranih s „mobitelom u ruci“. Ograničenja, prilagodbu, ovisnost, hladnoću, osamljenost i izoliranost kao da i mi promatramo kroz live stream.

 

  1. TUĐI SAN

„Tuđi san“ je druga koreografija nastala iz serije  dueta, koji su rađeni na temu odnosa. Obiteljski odnos, točnije odnos majke i djeteta inspiracija je i okosnica oko koje su izvođači gradili i nizali svoje asocijacije i slike; nasilje, manipulacija, ovisnost, nasljednost… Jesmo li zaista kao budući roditelji, vlastiti roditelji?

 

  1. PULS

Svaki pojedinac želi pripadati nekome ili nečemu, „kucati“ zajedno i biti živ. Ova brojna grupa izvođača uspjela se spojiti u zajedničkom pulsu. Krenuvši na svoje putovanje kao pojedinac koji ne želi biti sam, nudeći mogućnosti spajanja pronalazi svoje mjesto u grupi, ili grupa pronalazi njega. Zajedno postaju jedno biće, jedan organizam koji diše, kreće se i funkcionira zajedno u  svom svijetu.

 

  1. KROMATSKI DOGOVOR

„Kromatski dogovor“ je treća koreografija nastala iz serije  dueta, koji su rađeni na temu odnosa. Pokazuje koliko su poslovni i ljubavni odnos blizu jedan drugome, tako različiti a opet slični. Četiri izvođačice baveći se vlastitim asocijacijama i primjerima;  rutina, pokretna traka, pravila, obaveza, suzdržanost, ovisnost, kontrasti… ujedinile su se u ovom „hladnom“ kvartetu.

 

 

Izvođači / Polaznici Plesnog studija INK

Lana Crnogorčić, Alja Erljavac, Nina Peruško, Tara Buić, Saša Marković, Ema Vještca, Antonio Šarić, Mark Marić, Mate Jakov Frančula, Noah Cvijanvić, Petra Povrzanović, Noa Pavlinović, Matea Brkljača, Paola Pamić, Jana Raguž, Luanna Počerek, David Rovis, Sarah Klešin, Matija Milošev, Lucija Brkić, Michelle Salome Kursar, Gaia Komšo, Anastasia Garić, Mirjana Andrić, Zoja Poropat, Marko Gašparović, Nikolina Leverić, Jasna Petković, Nikolina Tomić, Franziska Krivičić, Kristina Lazić, Ivona Bulešić, Andrea Lončarić, Leonarda Sep, Melissa Malešević, Donata Butković, Nola Kliček, Iva Kovač