23. SUSRET PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE (Rijeka, 13.-16.09.2021.)

 

 

Usprkos svim izazovima i otegotnim okolnostima, radi pandemije, u kojima je bilo teško, ponekad i onemogućeno, raditi s djecom, Susret se ove godine ipak održao Okupilo se šest dramskih studija iz cijele Hrvatske, a Rijeka je postala prava mala oaza kvalitetnog dramsko-pedagoškog rada.

 

Plesni studio INK je na festivalu gostovao s predstavom „Beskrilci u oblacima“ autorice i koreografkinje Andree Gotovina u suradnji s izvođačima.

 

 

Nakon kratke, slatke i skladne rasprave članovi žirija u sastavu Tanja Novak, Kristina Paunovski i Igor Tretinjak jednoglasno su odlučili da se nagrada za najbolji plesni i pedagoški rad „Zvjezdana Ladika“ dodjeljuje Andrei Gotovini za izuzetno promišljen rad i vođenje plesnog ansambla predstave Beskrilci u oblacima Dramskog i plesnog studija Istarskog narodnog kazališta u Puli, koju zbog kovid neprilika nisu imali mogućnost vidjeti uživo, već putem video snimke.

Odličan pedagoško-koreografski rad Andree Gotovine ogleda se u originalnosti odabira teme i pristupa radu na procesu nastanka predstave, na oblikovanju sadržaja iz zapažanja, te na koreografiji nastaloj kroz dijalog s izvođačima. Virtuozna kombinacija koreografije i plesačke interpretacije prožetih odličnom glazbom ostavlja dojam izuzetno promišljenog i posvećenog pedagoškog angažmana na predstavi.