3u1

Završna prezentacija Plesnog studija INK, 03.06.2017.

 

3U1 je skup kratkih koreografija nastalih na radionicama SCENSKOG POKRETA Plesnog studija INK.

 

Voditeljica i koreografkinja: ANDREA GOTOVINA u suradnji s polaznicima

 

Program:

 

  1. ŠTO JE IZA ZASTORA?

„Što je iza zastora“ nastao je kombinacijom nastave provedenom u unutarnjem, zatvorenom prostoru i nastave provedene na različitim vanjskim lokacijama s čime smo se tijekom godine dosta susretali.

Svaki izlazak iz studija donosi  novu inspiraciju i nove materijale. Taj se materijal razvija i mijenja s obzirom na različite „prostore“ koji ga okružuju, omeđuju ili otvaraju.

Igra tom različitošću dovela nas je do ideje da se zapitamo što je iza zida odnosno „Što je to iza zastora?“

Video scenografija: Dean Bertoldi

 

  1. DEKOR

„Izvrnuto / obrnuto“ je kao igra. Igra prepuna internih pravila kojima izvođači manipuliraju prostor i rekvizitu. Poslovica „od muhe praviti slona“ definitivno je u našoj prezentaciji namjerna.

Kako nešto sitno i malo učiniti velikim i važnim? Bavimo se isključivo rekvizitom, koja je u našem slučaju odjeća odnosno kostim koji smo površno i slučajno odabrali. Taj kostim služi za prostornu dekoraciju i transformaciju te dekoraciju i transformaciju nas samih.

 

  1. POPCORN

Početak inspiracije za završni rad ove skupine započeo je simbolom „čekaonice“ i svega što nam čekanje donosi. Spontano grupa polaznika smjestila se udobno na svoje stolice čekajući red da prezentiraju rezultat zadatka na kojem su radili. Scena „čekanja“ postala je jednako privlačna i važna kao i scena „izvođenja“.

Daljnjim razvojem potražili smo formu i odgovore što se s nama događa, kako se osjećamo, kako se ponašamo te na koji način promatramo stvari oko sebe dok mirno sjedimo, te smo to prenijeli u imaginarni prostor kino dvorane.

Vlastitim materijalima ulazimo i izlazimo, ispreplićemo prostore pasivnog i aktivnog promatranja te pod utjecajem jasne simbolike i atmosfere filma interpretiramo sebe kao gledaoce i/ili izvođače.