"VRTULJAK" NA 24. SUSRETIMA ASSITEJ -a U RIJECI

15. rujna 2022. –

 

 

24. SURETI PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE, RIJEKA

 

Riječko kazalište mladih „KAMOV“ i ove je godine domaćin susreta 24. Susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade – ASSITEJ koji se održavaju od 13. do 17. rujna u HKD – na Sušaku.

 

I ove godine 12 studija iz cijele Hrvatske okupilo se kako bi jedni pred drugima prikazali svoje najrecentnije predstave i prezentacije, podijelili iskustva i pohađali popratni program prepun radionica i okruglih stolova.

 

(F: Manuel Angelini)

 

Dramski studio INK  je nastupio sa predstavom za djecu „Vrtuljak“ u režiji Marijane Peršić i Leonarde Sep.

VRTULJAK je dječja predstava koja kroz dinamiku, ritam izmjene pokreta, teksta i igre progovara o bitnim pitanjima odrastanja, sudjelovanja u društvu, o poteškoćama ili lakoćama koje to nosi. Koristeći elemente dječjih igara i brojalica, ovo je priča o izazovima socijalizacije u odrastanju ispričana scenskom igrom iz perspektive djeteta nastala u suradnji s izvođačima, polaznicima Dramskog i plesnog studija INK-a.

 

(F: Manuel Angelini)

 

Posebnost ove godine je što će pored stručnog žirija o predstavama odlučivati i dječji žiri kojeg čine polaznici dramskog studija RKM Kamov. Kamovci se, osim u ulozi žirija, nalaze u ulogama domaćina i voditelja festivala.

 

  • 13. svibanj 2024.

    U iduća dva tjedna pogledajte završne prezentacije polaznika Dramskog i plesnog studija INK

    Pročitaj Više
  • 11. travanj 2024.

    “Pravi izbor?” Dramskog i plesnog studija INK otvara 26. ASSITEJ na otoku Hvaru

    Pročitaj Više