U Zagrebu započeli pokusi za novu produkciju BRODOVI OD PAPIRA

19. veljače 2024. – Prva edicija mentorskog programa KUMMA (Kreativno umjetničko mentorstvo za mlade autore) predstavit će dramu „Brodovi od papira“ mlade pulske autorice i studentice dramaturgije Emme Kliman. Dramu će na scenu postaviti Gabrijel Lazić koji je završio studij multimedijske režije na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a ovo će ujedno biti njegova prva profesionalna režija u kazalištu.

 

 

U Zagrebu su započele probe za novu premijeru u produkciji Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula. Tekst “Brodovi od papira” mlade pulske autorice Emme Kliman postavit će Gabrijel Lazić. U predstavi igraju Tea Harčević, Linda Kliman, Nikola Radoš i Boris Barukčić, redom mladi akademski glumci okupljeni oko drame o pisanju, obitelji, zahrđalim odnosima i iščekivanju. Scenografiju potpisuje Josip Kresović, a glazbu Dimitrije Simović. Autorskom timu u okviru programa KUMMA pridružili su se i mentori za autorski tim: Jasna Jasna Žmak, Mauricio Ferlin, Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz, Leo Rafolt, Desanka Janković i Matija Ferlin.

 

Premijera predstave “Brodovi od papira” najavljena je za 12. travnja 2024. u 20 sati na Maloj sceni INK.

 

BRODOVI OD PAPIRA

 

Na Prvi maj 2019. godine tisuće radnika iščekuje koju će presudu Kinezi izreći brodogradilištu Uljanik. Takav praznik ne može se slaviti, ali može se zabilježiti, kao i jedan predugo odgađan povratak kući. Mlada spisateljica došla je nakratko doma iz Berlina čime se ona, brat, majka i otac pretvaraju u likove. Njeno kopanje po bolnoj situaciji u pokušaju da razumije svoju obitelj otkriva zahrđale odnose. Kao papir, ni tone metala ne mogu uzvratiti ljubav ni ispuniti obećanja, a to im je često zajedničko s ljudima.

 

 

 

  • 19. travanj 2024.

    Marijana Peršić dobitnica nagrade za najbolji dramski i pedagoški rad

    Pročitaj Više
  • 11. travanj 2024.

    “Pravi izbor?” Dramskog i plesnog studija INK otvara 26. ASSITEJ na otoku Hvaru

    Pročitaj Više