U novu kazališnu sezonu s novim gledalištem i premijerom predstave "Bizon i sinovi"

U povodu svečanog otvaranja novog gledališta Male scene svečanom premijerom predstave Pauline Mol “Bizon i sinovi” u režiji Gee Gojak, danas je održana konferencija za medije kojoj su pored autorskog tima i glumačkog ansambla, nazočili gospodin Robert Cvek zamjenik Gradonačelnika, gospođica Jasmina Nina Kamber pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule, Luka Matticchio nadzorni inženjer.

Pomalo neuobičajeno, nakon uvodnih riječi i pozdrava, konferencija se preselila na novouređenu Malu scenu gdje su pri kraju radovi na montaži teleskopskih tribina.

U skladu s programom izgradnje, održavanja i opremanja ustanova u kulturi, Istarsko narodno kazalište Gradsko kazalište Pula koje je rekonstruirano i opremljeno  prije gotovo 30 godina, nastavlja s modernizacijom i prilagodbom novim tehničkim standardima. Radi sve zahtjevnijih kazališnih produkcija i bolje organizacije za ovu su godinu planirani radovi na uređenju novog gledališta, nabavkom teleskopskih tribina kapaciteta 180 sjedećih mjesta. Zahvatom je obuhvaćna

–       izrada i montaža teleskopskih tribina

–       rješavanje režijske platforme

–       nova radna rasvjeta u led tehnologiji velike scene i dvorane

–       novi evakuacijski izlaz

–       dobavu i montažu aluminijske utovarne rampe

–       bojanje velike scene i zidova

Ukupna  vrijednost radova iznosi 684.000 kn,  a sredstva  su osigurana u proračunu Ministarstva kulture RH 250.000,00 kn, te u proračunu Grada Pule 450.000 kn.

Zamjenik Gradonačelnika i Pročelnica za kulturu izrazili su svoje zadovoljstvo učinjenim, te dali podršku mladim umjetnicima u realizaciji najavljene najnovije produkcije.

O predstavi su potom govorili redateljica Gea Gojak, scenografkinja Miljena Vučković, koreograf scenskih borbi, poznati pulski sportaš, Zelg Galešić, te glumci Goran Guksić, Danilo Milovanović i Luka Mihovilović koji su svi izrazili svoje zadovoljstvo radom na predstavi i pozvali publiku da pogleda predstavu.

Predstava je nastala u suradnji s Pozorištem mladih Novi Sad, uvrštena je u program javnih potreba u kulturi Istarske županije iz područja međunarodne kulturne suradnje, a svoju međunarodnu turneju započinje u siječnju 2019. godine

Premijera je zakazana 13. rujna u 20 sati, slijede dvije reprize, 14. i 15. rujna u isto vrijeme.

Vidimo se u INK