SAMO NAJBOLJE U NOVOJ SEZONI

12. rujna 2019. –

 

Predstavljen je program nove kazališne sezone 2019/2020. na jučer održanoj konferenciji za medije u INK.

Jasmina Nina Kamber, pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule, je u kontekstu svekolikih obljetnica koje ova kuća obilježava ove godine istakla nužnost modernizacije i ulaganja u opremu, kao i usklađivanje sa sve zahtjevnijim potrebama i standardima. Grad Pula, kao jedini osnivač ustanove, prihvaćajući izazove novih, sve zahtjevnijih potreba produkcija, a i posjetitelja već je prošle godine započeo sa značajnijim ulaganjima u opremu. Zahvaljujući potpori Županije, a i Ministarstva kulture, istakla je Pročelnica, i ne manje važnim uspješnim programskim i financijskim poslovanjem ustanove već duži niz godina,  stvoreni su uvjeti za kvalitetnije planiranje značajnijih investicija u kulturnu infrastrukturu koje će podići i unaprijediti funkcionalnost i kvalitetu kazališnog programa, prostora i praćenja programa. Proračunom su ove godine sredstva za tu namjenu gotovo udvostručena u odnosu na prošlu godina pa, sukladno planiranom, u novu sezonu kazalište ulazi s novim koncertnim klavirom prestižne američke marke Steinway&Sons i opremom za razglas velike dvorane svjetski poznatog proizvođača Lacoustics.

Program pretplate, predstava za djecu i mlade i ovogodišnji Pulski forum 2019. predstavili su ravnateljica Jeromela Kaić, dramski pedagozi Peršić i Bančić, te glumac Mihovilović u ulozi redatelja.

Nova sezona donosi 6 premijera:

– Muževi i žene Woodya Allena u režiji Antonia Cafiera, 17. listopada 2019.

– Orašar Petra I.Čajkovskog u koreografiji Maura de Candia, 30. studenog 2019.

– Tosca Victoriena Sardoua u režiji Damira Zlatara Freya, 29. veljače 2020.

– Sliparija Milana Rakovca u režiji Matije Debeljuha, 29. travnja 2020.

te predstave za djecu:

– Oluja u glavi Ned Glasiera, Emily Lim i Company Three u režiji Aleksandra Bančića, 30. rujna 2019.

– Kraljević i prosjak Marka Twaina u dramatizaciji Dore Delbianco i režiji Luke Mihovilovića, 6. prosinca 2019.

U povodu inauguracije novog glazbenog instrumenta, svu raskoš zvukovnih mogućnosti novog Steinwaya dočarat će našoj publici virtuozi, vrhunski pijanisti:

– Aljoša Jurinić  već 28. rujna 2019.

– Martina Filjak, pijanistica koja je u Hamburgu, europskoj centrali američke tvrtke, izabrala novi instrument za INK, 26. listopada 2019.

– Pavica Gvozdić, 18. travnja 2020.

Ciklus inauguracijskih koncerata, što zbog izvođača, što zbog instrumenta, nazvan je SAMO NAJBOLJE i uvršten je u program pretplate kao poklon vjernim pretplatnicima i onima koji će to tek postati u godini mnogih velikih obljetnica!

Više informacija o svim programima pratite na našim stranicama.

Vidimo se u INK!

  • 19. travanj 2024.

    Marijana Peršić dobitnica nagrade za najbolji dramski i pedagoški rad

    Pročitaj Više
  • 11. travanj 2024.

    “Pravi izbor?” Dramskog i plesnog studija INK otvara 26. ASSITEJ na otoku Hvaru

    Pročitaj Više