ROMEO I JULIJA, 30. siječnja u 20 sati

25. siječnja 2019. –

 

Jedno od najpoznatijih klasičnih djela svjetske dramaturgije, ROMEO I JULIJA,  Williama Shakespearea, u jedinstvenoj trojezičnoj izvedbi na  hrvatskom, grčkom i engleskom jeziku bit će uprizorena, premijerno 30. siječnja u 20 sati na velikoj sceni INK.

Riječ je o međunarodnoj koprodukciji našeg kazališta s grčkim Općinskim regionalnim kazalištem Kozani. Prva je to suradnja jednog hrvatskog i grčkog kazališta.

Kazalište je utemeljilo Ministarstvo kulture Republike Grčke 1997. sa sjedištem u glavnom gradu grčke regije Zapadna Makedonija, Kozani. Ovo kazalište surađuje s eminentnim grčkim umjetnicima, dobilo je mnoga važna priznanja te sudjelovalo na svim najvećim festivalima u zemlji (Festival u Epidauru, izvedbe u Odeonu Herod Atticus) s dramama glasovitih svjetskih autora (Shakespearea, Aristofana, Sofokla, Eshila), a zahvaljujući svojim aktivnostima i djelovanju, nametnulo se kao jedno od trenutno najjačih državnih kazališta u Grčkoj.

U ponedjeljak, 28. siječnja u 12 sati, na konferenciji za medije, bit će predstavljen ansambl i autorski tim predstave predvođen redateljem i umjetničkim direktorom kazališta iz Kozanija, Lefterisom Giovanidisom.

Predstava će u INK igrati do kraja tjedna nakon premijere, 31. siječnja u 12 i 20 sati, 1. veljače u 12 sati, te 2. veljače u 20 sati.

Veselimo se vašem dolasku!

  • 12. lipanj 2024.

    KAZALIŠNI DOGAĐAJ SEZONE — Premijera remek djela “Dugo putovanje u noć” Eugenea O’Neilla u režiji višestruko nagrađivanog Ivice Buljana

    Pročitaj Više
  • 12. lipanj 2024.

    Duodrama “Majka i dijete” tijekom lipnja na festivalima u Mariboru i Umagu

    Pročitaj Više