Leonarda SEP i Tisa KLIČEK

UNISEX / POCKET - SIZED REVOLUTION

UNISEX

 

Predstava Unisex je monodrama o ženi koja u svojoj izvedbi istražuje promjenjive koncepte feminizma promatrajući ih kroz prizmu komičnog, beskompromisnog, snažnog pripovjedanja. Pjesmom i tekstovima, koji su inspirirani stvarnim događajima, Lea Sep vodi publiku na putovanje propitujući patrijarhat, rodne uloge, seksizam i nerazumijevanje značenja riječi  jednakost. U svojoj odvažnoj izvedbi Lea postavlja pitanja poput je li feminizam samo žensko pitanje, te koju ulogu u feminizmu imaju muškarci, dječaci? No, istovremeno, hrabri publiku da joj se pridruži u revoltu usmjerenom ka mijenjanju ustrajano tlačiteljskog sustava, izgrađenom na nestabilnim temeljima patrijarhata.

 

Napomena, ovo nije predstava kojoj je cilj osnažiti žene, već je predstava o ženi kojoj je cilj osnažiti muškarce da svojim djelovanjem osnažuju žene.

 

Lea Sep je nominirana za nagradu najbolje lokalne umjetnice, Brighton Fringe festivala 2022. godine.

 

Predstava Unisexnastala je uz pomoć programske inicijative Culture ConneX, te Brighton & Hove Pride’s programa za kulturni razvoj.

 

 

 

 

 

 

 

POCKET-SIZED REVOLUTION / DŽEPNA REVOLUCIJA

 

Koliko je teško promijeniti svijet, saznajemo u predstavi koja preispituje sve što smo do sad mislili da znamo.

 

Jeste li ikada autom pregazili nekoga? Ne, i ovo je moj prvi put. Nadam se i zadnji, ali nikad ne znaš.”

 

Lucy je nekoga pregazila. Ali nije ona kriva. Vi ste.

 

Pocket-sized Revolution” (u prijevodu s eng. “Džepna Revolucija”) je monodrama, komedija s elementima fizičkog kazališta. Ovo je priča o Lucy, šarmantno tjeskobnoj djevojci koja je u svakodnevnoj nepoštenoj borbi sa svojim identitetom i propuštenim snovima.

 

Lucy upoznajemo u čekaonici bolnice. Čekajući novosti o mladiću kojeg je slučajno pregazila, Lucy razmišlja o životu. Je li ova nesreća početak nove ljubavne priče? Koliko košta popravak auta? Zašto još uvijek grize nokte i je li pojela previše čokoladica? Čekanje se pretvara u  nestrpljenje, dok su njezine misli opterećene pitanjima o radu na pokretnoj traci života zbog čega postaje umorna i depresivna. Je li to dovelo do nesreće i, ako jest, je li za to kriva ona sāma ili društvo? Umorna od života, Lucy pronalazi rješenje koje će olakšati sve njezine muke. Revolucija! 

 

Cilj rada na predstavi bio je uprizoriti svakodnevne teme s kojima se društvo i ona, kao glumica, mogu poistovjetiti. “Pocket-sized Revolution” (“Džepna Revolucija”) je imala svoj prvi uspjeh na turneji 2022. godine sa sponzorstvom Sir Barry Jackson, Birmingham Rep.

 

Predstava je 2001. godine nagrađena s četiri zvjezdice recenzijom Brighton Fringe Festivala: „Kliček se, kao izvođač, izvrsno koristi komičnim elementima, bivajući istovremeno  neobična i zanimljiva na vrlo dobar način. Ovo je pravo postignuće – djelo, humoristično u cijelosti i očaravajuće za gledanje.“ Reviews Hub

 

Pristupajući temama mentalnog zdravlja, odrastanja i aktivizma s elementima humora i fizičkog teatra ova predstava je primjerena za dob 15+.

 

 

 

KUPI ULAZNICE