4. BACKSTAGE LIVE PULA

Ratko Zjaca
Nocturnal Four

Ratko Zjača (gitara)

Studirao je u Rotterdamu i New Yorku, a nakon toga obogaćivao svoje iskustvo u raznim bendovima kao frontmen ili član. Poznat kao nepopustljiv individualist, stalno proširuje vokabular svog instrumenta unutar današnjeg glazbenog svijeta, te se slaže sa svim glazbenicima. Surađivao je s mnogim umjetnicima, poput Randyja Breckera, Reggieja Workmana, Simone Zanchini, Antonija Sancheza i drugih.

 

John Riley

Jedan od najpoznatijih jazz bubnjara i edukatora danasnjice preselio se 1976   u  NewYork City i ubrzo je pozvan da se pridruži Woody Herman Bandu. Nakon tog sjajnog iskustva, John se vratio u New York i počeo se baviti slobodnim radom sa širokim spektrom glazbenika svijetske klase uključujući Stana Getza, Milesa Davisa, Milta Jacksona, Dizzyja Gillespieja, Johna Scofielda, Boba Mintzera, Garyja Peacocka, Mikea Sterna, Joea Lovana, Vanguard Jazz Orchestra, Carnegie Hall Jazz Band, John Patitucci, Bob Berg i mnogi drugi. John je diplomirao glazbu na  jazz akademiji North Texas i magistrirao glazbu iz studija jazza na Manhattan School of Music.
On je redovni  profesor bubnjeva na cuvenim  akademijama Manhattan School of Music, The New School i SUNY Purchase, a stalni je vanjski profesor  na Konzervatoriju u Amsterdamu, Nizozemska.
John je također autor knjige The Art of Bop Drumming, Beyond Bop Drumming i vodio je majstorske tečajeve diljem svijeta.

 

Stefano Bedetti (tenor saksofon)

Jedan od najboljih europskih saxofonista je počeo svirati tenor sa 14 godina. Inspiriran Charliejem Parkerom, Michaelom Breckerom i mnogim drugim majstorima otkrio je nove dimenzije i pristup glazbi. Samo četiri godine kasnije pozvao ga je bubnjar Giulio Capiozzo da se pridruži njegovoj grupi i započeo svoju profesionalnu karijeru. Od tada je svirao s europskom grupom Jestofunk, a 2004. pridružio se
kvintet Marco Tamburini s Billyjem Hartom na bubnjevima i Cameronom Smeđa na basu. Stefano je 2005. osnovao vlastiti kvartet i izdao svoj
prvi album “The Bright Side of the Moon” 2007. Imajući vlastito ime, pozvao ga je Lenny White da se pridruži njegovom triju uz Victora Baileya na tjedan dana u njujorškom jazz klubu IRIDIUM. U NY je ostao do 2012., a u Europi se ubrzo pridružio kvartetu Simone Zanchini  feat. Ratko Zjaca na gitari, John Patitucci na basu, a Adam Nussbaum na bubnjevima.

 

Renato Chicco (Hammond B3 orgulje, klavir)

Pijanist i orguljaš Renato Chicco studirao je na Sveučilištu za glazbu u Grazu, Austrija, i na Berklee College of Music u Bostonu. Dok je živio u New Yorku (1990.-1998.) bio je član orkestra Lionela Hamptona (1991.-1992.) te pijanist i glazbeni direktor s Jon Hendricks & Company (1991.-1997.). U to vrijeme aktivan na njujorškoj sceni, osim što je svirao u poznatim NY jazz klubovima, sudjelovao je u radijskim i TV emisijama (s Lionelom Hamptonom i Jonom Hendricksom), nastupao na festivalima iu klubovima diljem Sjedinjenih Država, Europe , Aziji i Južnoj Americi.
Renato je također nastupao s Lou Donaldsonom, Woodyjem Shawom, Freddiejem Hubbardom, Clarkom Terryjem, Bennyjem Golsonom, Red Hollowayem, Al Greyem, Joeom Williamsom, Wyntonom Marsalisom, Garyjem Burtonom, Miltom Hintonom, Reggiejem Workmanom, Jerryjem Bergonzijem, Steveom Grossmanom, Alom Fosterom i mnogima drugi. Među svojim snimkama kao voditelj (na klaviru) Renato je snimio dva CD-a sa svojim jazz obradama slovenskih narodnih pjesama te nedavno jedan CD kao voditelj i tri kao suvoditelj na orguljama. Kao sideman pojavio se na preko 50 snimaka. Renato je trenutno profesor jazz improvizacije na Muzičkom sveučilištu u Grazu i nastavlja s nastupima diljem svijeta.