RAKOVČEVA SLIPARIJA PREMIJERNO 25., 26. I 27. LIPNJA U 20 SATI

23. lipnja 2020. –

 

Po mnogima jedan od najboljih romana Milana Rakovca, Sliparija, doživjet će svoje premijerno kazališno-filmsko izdanje kao multimedijalni projekt u režiji Matije Debeljuha na daskama INK 25., 26. i 27. lipnja u 20 sati na maloj sceni.

Bit će to prva premijera u “doba Covid – 19” pa stoga i zbog poštivanja svih mjera imati čak tri izdanja kako bi ju svi pretplatnici i zainteresirani posjetitelji mogli vidjeti.

Oduševljen trećim postavljanjem vlastitih djela na scenu INK, sam se autor obratio nazočnima na današnjoj konferenciji za medije, prisjećajući se i nagrađivane predstave ‘Riva i druxi i Blak. Njegovo osobito zadovoljstvo leži u činjenici da je za njegovim romanom posegnuo mladi autor kojeg, kao i njegovu obitelj, pozna od malih nogu.

Vrlo nadahnuto, obratio se i redatelj predstave i video materijala, kao i glumica i dramaturginja Rosanna Bubola.

U svakom slučaju, ostaje vam da posjetite kazalište i sami se uvjerite u originalnost umjetničkog djela koje objedinjuje mudrost, životno iskustvo provjerenog istarskog književnog barda i mladog, talentiranog multimedijalnog umjetnika.

Predstava Sliparija nastala je u sklopu programa Čakavske scene INK i sufinancirana je sredstvima Istarske županije, Upravni odjel za kulturu i zavičajnost.

Vidimo se u INK!

  • 12. lipanj 2024.

    KAZALIŠNI DOGAĐAJ SEZONE — Premijera remek djela “Dugo putovanje u noć” Eugenea O’Neilla u režiji višestruko nagrađivanog Ivice Buljana

    Pročitaj Više
  • 12. lipanj 2024.

    Duodrama “Majka i dijete” tijekom lipnja na festivalima u Mariboru i Umagu

    Pročitaj Više