Predstavljen program Kazališne zime u Istri 2020.

6. ožujka 2020. –

 

Na konferenciji za medije održanoj jučer u INK Gradskom kazalištu Pula, predstavljen je projekt Kazališna zima u Istri 2020.

Prisustvovali su gospodin Vladimir Torbica, Pročelnik upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije i Ravnateljica INK, gospođa Gordana Jeromela Kaić.

Projekt Kazališna zima u Istri koju financira Istarska županija, održava se šestu godinu zaredom. Ove će godine istarsku publiku osvojiti   čarobne glazbene arije, jer će se projekt predstaviti s operom Antonia  Smareglie CACCIA LONTANA.

Novi je to korak, drugačiji, kako kaže Pročelnik, u odnosu na dosadašnje godine kad se njegovao čakavski izričaj, i gostovalo diljem Istre s predstavama iz produkcije Čakavske scene INK.

Ravnateljica je podsjetila nazočne o važnosti ove koprodukcije s HNK u Varaždinu, o nasljeđu koje smo zajedno postavili na scenu, premijerno izveli u Puli i Varaždinu, o educiranoj i zahtjevnoj londonskoj opernoj publici koju smo prošloga ljeta oduševili s tri večernje izvedbe u sklopu festivala Opera in The City.

Kazališna zima u Istri započinje u ponedjeljak, 9. ožujka u Vodnjanu u 19 sati ( Zajednica Talijana Vodnjan), 10.  ožujka u Pazinu u 19 sati (Spomen dom, dvorana Istra), 16. ožujka u Poreču u 20 sati (Kazalište) , te u Rovinju 18. ožujka u 18 sati (MMC-Multimedijalni centar).

  • 12. lipanj 2024.

    KAZALIŠNI DOGAĐAJ SEZONE — Premijera remek djela “Dugo putovanje u noć” Eugenea O’Neilla u režiji višestruko nagrađivanog Ivice Buljana

    Pročitaj Više
  • 12. lipanj 2024.

    Duodrama “Majka i dijete” tijekom lipnja na festivalima u Mariboru i Umagu

    Pročitaj Više