"POTPLAĆENI" U RIJECI

Nakon divnog prijema pred pazinskom publikom sredinom mjeseca, predstava „POTPLAĆENI! NE PLAĆAMO!“ gostuje u HNK Ivana pl. Zajca Rijeka.

 

Komedija Daria Foa i France Rame koju su napisali inspirirani događajima u Milanu s početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća danas je, nažalost,  aktualnija nego ikad.

 

Osnovni zaplet počiva na osiromašenim radnicima koji, smatrajući  da su cijene artikala u supermarketima daleko veće od njihovih platežnih mogućnosti, odluče proizvode plaćati onoliko koliko oni sami procijene da ti proizvodi zaista vrijede.

 

 

“Gorka Foova satira” bila nam je povod da radnju smjestimo u naše vrijeme i ovdašnje okolnosti. Na pola puta između smijeha i melankolije nalazi se ova komedija u kojoj će se prepoznati radnici s margine našega društva.” (Patrik Lazić, redatelj)

 

Kazališno i inače umjetničko stvaralaštvo Darija Foa prožeto je snažnom kritikom političkih, društvenih i crkvenih institucija, ali i javnog morala. Iz njegovog suprotstavljanja vlasti i raznim oblicima skraćivanja slobode nastali su kazališni tekstovi političke i društvene satire iz kojih izbija njegov antikonformizam, antiklerikalizam kao i njegovo ismijavanje mediokritetne kulturne hegemonije koju nameće vlast.  (Istra24)

 

 

Predstavu je režirao Patrik LAZIĆ, a igraju Marijana PERŠIĆ, Aleksandar BANČIĆ, Valter ROŠA, Nika IVANČIĆ i Luka MIHOVILOVIĆ

 

25.09.2023. u 20 sati
HNK IVANA PL. ZAJCA RIJEKA (Export drvo)

 

Ulaznice možete kupiti OVDJE.

  • 28. studeni 2023.

    POZIV ZA AUDICIJU MLADIH GLUMICA I GLUMACA DO 28 GODINA

    Pročitaj Više
  • 23. studeni 2023.

    POSEBNO PRIZNANJE ZA “LEVAN BEACH HOTEL”

    Pročitaj Više