POTPLAĆENI! NE PLAĆAMO!, PREMIJERNO 18. LIPNJA

18. lipnja 2021. –

 

Za sam kraj kazališne sezone, na veliku scenu INK, postavljen je tekst talijanskog nobelovca Daria Foa (Nobelova nagrada za književnost 1997. koja je izazvala mnogo prijepora u akademskim krugovima).

Foov teatar aktivno sudjeluje u društvenim zbivanjima i na zabavan način u angažiranoj i stalnoj borbi s vlastima vraća dostojanstvo potlačenima.

Redateljska palica, zato, nije slučajno u rukama mladog redatelja Patrika Lazića koji je već kao pulski gimnazijalac i polaznik Dramskog studija INK pokazao senzibilitet za sudbine malih, običnih, drugačijih ljudi preko čijih se leđa prelamaju političke, društvene i ekonomske (ne)prilike.

“Naša je stvarnost odavno postala toliko apsurdna da bi vulgarno bilo u umjetnosti natjecati se s njom. Zato nije jednostavno biti angažiran, a ne zapasti u banalnost. Trudim se kroz svoju umjetnnost baviti društvenim fenomenima koji me osobno provociraju, a opet vodeći računa da oni ostanu dovoljno široki i univerzalni da nisu važni samo meni” izjavio je.

Diplomirao je režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Egona Savina predstavom Fine mrtve d(j)evojke Mate Matišića u Beogradskom dramskom pozorištu. O njegovoj je režiji kazališna kritika uglednog kulturnog tjednika NIN zapisala “ovo je onaj rijedak i dragocjen slučaj kada nečije debitantsko djelo zasluži da mu se momentalno posveti pažnja”.

S punim povjerenjem, pozivamo vas na izvedbe predstave POTPLAĆENI! NE PLAĆAMO! 18., 19. i 21. lipnja u 20 sati.

 

  • 19. travanj 2024.

    Marijana Peršić dobitnica nagrade za najbolji dramski i pedagoški rad

    Pročitaj Više
  • 11. travanj 2024.

    “Pravi izbor?” Dramskog i plesnog studija INK otvara 26. ASSITEJ na otoku Hvaru

    Pročitaj Više