Radionica "MUSICAL" za polaznike Dramskog i plesnog studija INK

6. ožujka 2024. – Dramski i plesni studio INK organizirao je za svoje polaznike trodnevnu radionicu mjuzikla na kojoj su polaznici imali prilike upoznati se s glazbeno scenskim izričajem s kojim se nemaju prilike često susresti. Mjuzikl uključuje kombinaciju glazbe, plesa, pjevanja i glume kako bi se priča ispričala, a sve kroz osnovnu jazz tehniku koja u sebi sadrži brze, energične pokrete, izražajnost i dinamičnost.

 

 

 

Trodnevne radionice sastojale su se od kratkih zagrijavanja kako bi polaznici tijelo pripremili za plesnu aktivnost, povećali fleksibilnost, snagu i izdržljivost nakon čega je uslijedio dio sata posvećen učenju i savladavanju koreografije. Koreografija inspirirana glazbom iz nekog od poznatih mjuzikla sastoji se od kompleksnih plesnih sekvenci i pokreta prilagođenih glazbi i priči. Budući da plesne koreografije u mjuziklima često imaju za cilj prenijeti emocije i karaktere osvijestili su važnost ekspresije licem i korištenje glumačkih elemenata kako bi doprinijeli naraciji mjuzikla. Neke dionice koreografije ostale su otvorene kako bi plesači improvizacijom ostavili svoj osobni pečat i time obogatili likove koje interpretiraju.

 

Radionica mjuzikla dio je programa Plesnog studija INK sufinanciranog sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.

 

 

BIOGRAFIJA

 

Voditeljica: MARTINA KOLEGA

 

Plesačica i koreografkinja rođena je u Rijeci.  Od 2004. – 2016. djeluje u Plesnom centru TALA (Zagrebu) kao voditeljica plesne škole, plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja.

 

Tijekom karijere surađivala je s poznatim zvijezdama hrvatske glazbene scene kao plesačica i koreografkinja na njihovim koncertima, turnejama i video spotovima (Tony Cetinski, Severina, Jelena Rozga, Nina Badrić, Ivana Banfić, Colonia, Jacques Houdek, Simon Marlow) kao i važnim eventima: HRT – Satirikon, Studio 10, Dora, Porin…

 

Plesala je i glumila u raznim mjuziklima među kojima su najpoznatiji: „Footloose“ i „Crna kuća“ u režiji Igora Barberića (B-Glad produkcija). 2010. sudjeluje u show programu otvaranja i zatvaranja Olimpijskih sve azijskih igara na pijesku u Omanu „2nd Asian Beach Games“ u režiji Krešimira Dolenčića i produkciji Pepermint agencije.

 

2016. seli u Pulu gdje nastavlja sa plesnim i pedagoškim radom za sve uzraste kao vanjski suradnik u plesnim studijima Pule (Plesni studio Art Dance, Saltatrix, Sense&Dance), Vodnjana (Dnd), Poreča i Rovinja kao umjetnički voditelj i koreograf za Roxanne Rovinj-Rovigno.

 

Također tijekom godina pronašla se u ulozi koreografkinje i plesačice profesionalnih animacijskih show-ova (Istraturist Umag, Valamar, Maistra, Istraturist Umag, Arena turist, Famous Grouse, Plavu lagunu): “Escape show”, “Fame attack”, “Smurfs”,  “James Bond 007”, „The Legend“, “Cabaret”, “Marilyn Monroe: Hollywood Dream”, „Rock of ages“, „The Stars“, „The Oscars“ te „Maro show“ i plesne predstave „Wonderland“ i „Grand Hotel“.

 

Dobitnica je prestižnih nagrada na plesnim natjecanjima ESDU, IDF, Dance Fest.

 

  • 8. srpanj 2024.

    Poziv osnovnoškolcima i srednjoškolcima: Upišite se u Dramski i plesni studio INK!

    Pročitaj Više
  • 13. svibanj 2024.

    U iduća dva tjedna pogledajte završne prezentacije polaznika Dramskog i plesnog studija INK

    Pročitaj Više