OPERACIJA PAŠARETA - VEČERAS PREMIJERA U KAZALIŠTU

Nakon vrlo zapažene ambijentalne premijere u Lindaru i izvedbi  na Kaštelu u srpnju, OPERACIJA PAŠARETA i na “daskama koje život znače”, na velikoj sceni INK, večeras u 20 sati.

 

Zaigrana glumačka ekipa, mahom domaće glumačke snage, koje su svoja znanja, telente i vještine usavršavale i stjecale na šest različitih akademija u Hrvatskoj, Italiji i Srbiji,  uvjerit će vas da i mi imamo svoje “malo misto za velike afare”!!!

 

Ova izvrsna komedija, u kojoj je svaka sličnost s “Allo, Allo” namjerna, ali nije dominantna, autentičan je dramski tekst Branka Lučića koji je u svojoj poruci i kompoziciji miljama daleko od TV serije, rekao je redatelj Jasminko Balenović i dodao: “Sigurno da su današnji tretman antifašizma i epohe Drugog svjetskog rata bili moja motivacija za komediju o partizanima. Da “pružim otpor” i pridonesem “borbi” za povijesne činjenice na zabavan način.”

 

Iz pera autora:  OPERACIJA PAŠARETA – o Istri, vremenu, nama, našem mentalitetu i drugima

 

ISTRA
Dunke ča. Svi njoj se upucavavaju, nidan njoj ga ni upuca. Sve ih je puštila neka ćikadu. To ni slabo, to ni slabo.

 

ISTRIJANI
Mi ne znamo ni ki je prva Dalmatinka ni ki je Kvarnar i treća Istrijanka. Mi ne znamo niš. Mi delamo svoje delo i ne zabijamo nos kade mu ni misto. Svi ste prečiži. Svaki drugi dan drugi litrat, druga bandjera, drugi grafiti. Nu da vidin… (gleda bandjeru) Jušto takova mi fali. U konobi ih iman jeno pet-šest.

 

VRIJEME
Meni se jako para da bi moglo prit vrime kad će puno punooo trdeh komuništi govorit: Tako mi bog pomoga. Tu puli nas se bandjere, partiti i governi kambjevaju kako i mudante.

 

OKUPATORI
Pasa san svita od Staljingrada do Svetega Ivana Zeline… Istrijani su najhuji. Ne
moreš ih ćapat ni za rep ni za glavu. Stalno govore ši, ši, se kapimo, smo ljudi,
nemojte ča zamerit, a onda ti ga fikaju da ti je i pol preveć.

 

……

Reprize su na rasporedu i 9. i 10. listopada u 20 sati.