[NE]PRILAGOĐEN NA 5. PRIDE WEEKU U BEOGRADU

1. rujna 2023. – Predstava „[NE]Prilagođen“, autorski projekt Luke Mihovilovića i Gee Gojak u ponedjeljak, 4. rujna 2023. otvorit će 5. Pride Week kazališni festival u Beogradu.

 

Beogradski Pride Week Festival je manifestacija koja se održava svake godine tijekom „Nedelje ponosa“ koja nastoji rasvijetliti različite aspekte borbe LGBTIQ + zajednice na umjetnički relevantan način i učiniti ih dostupnijim i jasnijim široj publici sa zadatkom da pronađe prostor za rješenja i dijalog.

 

 

Inicijator i organizator festivala je HEARTEFACT fondacija iz Beograda.

 

[NE]Prilagođen je predstava koja je nastala u produkciji INK 2017. godine i do danas igrala je mnogo puta u kući kao i nekoliko puta na gostovanjima, a zbog svoje otvorenosti i neposrednosti izvedbe, uvijek je publiku ostavljala snažno involviranom i nakon odgledane predstave.

 

 

„Kroz formu monodrame ispričat će se priča o različitosti, prikazujući život osobe od njegove najranije dobi pa do sazrijevanja. Na tom životnom putu publika će biti svjedok njegovom odrastanju i građenju identiteta u odnosu na društvene i moralne vrijednosti. Predstava se bavi problemom diskriminacije i predrasuda. Kao glavni motiv i pokretač neprilagođenosti istaknuta je seksualna orijentacija koja dovodi u pitanje socijalnu determiniranost lika čiji životni put pratimo kroz predstavu.“

 

 

U tjednu ponosa održat će se i prvi susret AQTN mreže (Another Queer Theatre Network) na koju smo i mi kao kazalište pozvani. Mreža ima za cilj okupiti umjetničke institucije i organizacije zapadnog Balkana i Europe koje bi zajednički u budućnosti mogle stvarati programe QUEER teatra, umjetnosti i perspektive uopće.

 

[NE]Prilagođen je na programu festivala 04.09.2023. u 21 sat u Bitef teatru u Beogradu.

 

 

  • 12. lipanj 2024.

    KAZALIŠNI DOGAĐAJ SEZONE — Premijera remek djela “Dugo putovanje u noć” Eugenea O’Neilla u režiji višestruko nagrađivanog Ivice Buljana

    Pročitaj Više
  • 12. lipanj 2024.

    Duodrama “Majka i dijete” tijekom lipnja na festivalima u Mariboru i Umagu

    Pročitaj Više