MUŽEVI I ŽENE, PREMIJERNO 17. LISTOPADA

Kazališna adaptacija filmskog scenarija MUŽEVI I ŽENE Woodya Allena po mnogima nazvan njegovim remek-djelom, u režiji i adaptaciji Tonia Cafiera bit će premijerno izvedena u četvrtak, 17. listopada u 20 sati na maloj sceni INK.

Gotovo kao i svaki drugi Allenov film, i radnja ovog smještena je u milje neurotičnih newyorkških intelektualaca te su mnogi tvrdili da film odražava prilično neugodne trenutke njegove biografije i u konačnici, 2 godine kasnije (premijera filma 1992.), raspad dugotrajne i umjetnički plodne veze s glumicom Miom Farrow.

Mnogima će sjećanje na legendarni Allenov film biti poticaj da pogledaju predstavu, dok će drugima možda baš to biti i prepreka, rekao je redatelj Cafiero, ali odlučio sam postaviti ovaj majstorski scenarij na kazališnu scenu upravo radi toga što govori o složenosti ljudskih odnosa.

Pronicljiva i oštra analiza odnosa u braku povlači sa sobom rizik vlastitog bolnog prepoznavanja: koliko se toga gura pod tepih, do kojeg se stupnja razvija sposobnost izbjegavanja samoće, kako seks lagano ali sigurno hlapi a da o tome nitko ne izusti ni riječi…. Ukratko, to je tekst koji progovara o problemima bračnog para “u sridu”, o onome što nazivamo ljubav koju nakon nekog vremena, kad trpljenje i laž postaju svakodnevica ni sami više ne znamo kako je nazivati …

Reprize predstave možete pogledati 18., 19. i 21. listopada u 20 sati

Vidimo se u INK!