KAZALIŠNO LJETO, PRIJAVI SE!

11. lipnja 2021. –

 

KAZALIŠNO LJETO

(05 -17. srpnja 2021.)

 

KAZALIŠNO LJETO  je skup radionica organiziranih od strane Dramskog i Plesnog studija INK u svrhu boljeg upoznavanja različitih kazališnih umjetnosti.

Program je koncipiran kao mala kazališna škola glume i plesa.Kroz radionice polaznici će moći usmjeriti svoj interes, upoznati nove ili utvrditi stare metode, na kreativan i predan način stvarati  i učiti u ugodnoj i radnoj atmosferi te završno prezentirati ostvarene uspjehe.

Cilj radionica KAZALIŠNOG LJETA je poticaj i razvoj kazališne kulture, stjecanje stručnog znanja, rad na raznolikim plesnim i dramskim tehnikama te afirmacija mladih umjetnika.

 

RADIONICE

 

DRAMSKI TJEDAN

 

1.  radionica: OSNOVE KAZALIŠNE REŽIJE ( 05-07.07.2021.)

Voditelj: Patrik Lazić

2.  radionica: PROTEST KAO KREATIVNA INTERVENCIJA ( 08-10.07.2021.)

Voditeljica: Tina Hofman

 

PLESNI TJEDAN

 

3. Radionica: TEHNIKA+KREATIVNI BLOK ( 12-16.07.2021.)

Voditeljice: Andrea Gotovina i Nika Janković

KAZALIŠNO LJETO završava ZAJEDNIČKIM DRUŽENJEM (izlet, piknik, odlazak na more …) u neobaveznoj formi 17.07.2021.

 

DRAMSKI TJEDAN

 

Dramski tjedan traje 6 dana i sastoji se od dvije radionice.

1.  OSNOVE KAZALIŠNE REŽIJE

Period održavanja: 05-07.07.2021.

Vrijeme održavanja:  10 – 13 sati

Mjesto održavanja: INK Pula

 

Opis radionice i metode rada:

Polaznici radionice upoznat će osnovne pojmove kojima svaki redatelj treba baratati u svom radu: radnja, sukob, lik, žanr, stil…

Naučit će od kojih se elemenata sastoji redateljska eksplikacija koja je preduvjet za početak rada s glumcima i suradnicima te kako ju uobličiti. Saznat će koji su najbliži redateljevi suradnici i na koji način teče komunikacija i rad s njima po fazama.

Radionica kombinira teorijski i praktični dio te svaki polaznik treba biti spreman na praktičan rad u grupi koji će svakoga dana nadopuniti teorijsku osnovu. Radionica pruža korisna znanja onima koji se planiraju u budućnosti upustiti u prvu režiju, onima koji žele usavršiti metode rada u raznim dramskim grupama, onima koji će pristupiti prijamnom ispitu za kazališnu režiju, kao i svima onima znatiželjnima o osnovama redateljskog zanata.

VODITELJ: PATRIK LAZIĆ

 

Patrik Lazić rođen je 1995. u Puli. Diplomirao kazališnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu predstavom “Fine mrtve d(j)evojke” po tekstu Mate Matišića u Beogradskom dramskom pozorištu o čemu kultni list NIN zapisuje da je ”ovo onaj rijedak i dragocjen slučaj kada nečije debitantsko djelo zasluži da mu se momentalno posveti pažnja.” Živi i radi u Srbiji gdje je do sada režirao predstave „Životinjska farma” (Gradsko pozorište Čačak), „Smrt gospodina Goluže” (Pozorište mladih Novi Sad)… Dobitnik je godišnje nagrade Beogradskog dramskog pozorišta za režiju, nagrade za najboljeg mladog redatelja na TNT Festivalu u Rumunjskoj te dobitnik nagrade “Dr. Hugo Klajn” koju dodjeljuje Fakultet dramskih umjetnosti za najboljeg studenta režije u generaciji.

 

Info:

 • Prijaviti se mogu srednjoškolci, studenti, učitelji, nastavnici, voditelji dramskih skupina ili amaterskih družina kao i svi oni mladi i odrasli zainteresirani za osnove kazališne režije
 • maksimalan broj polaznika: 20
 • Svoje podatke (ime, prezime, godine) te 2-3 rečenice o prethodnom iskustvu u režiji (ukoliko postoji)  i očekivanjima od radionice pošaljite na e-mail  ds(at)ink.hr

 

2.  PROTEST KAO KREATIVNA INTERVENCIJA

Period održavanja: 08 -10.07.2021.

Vrijeme održavanja: 10-14 sati

Mjesto održavanja: INK Pula + vanjske lokacije

 

Opis radionice i metode rada:

Radionica se bavit istraživanjem Protesta kao kreativne intervencije u javne prostore. Bazirana na metodama participativne umjetnosti gdje je u “djelo” uključen i autor i sudionici/publika. Bavit ćemo se društveno angažiranim metodama  rada, istraživanjem digitalnog sudjelovanja i djelovanja, metodama osmišljavanja i intervencija u javne prostore, istraživanjem site-specific umjetnosti / rada na odabranim lokacijama, te kohezije mnogih vidova kreativnog djelovanja, izvan isključivo izvedbeno-kazališnog.

Polaznici će imati priliku raditi uživo sa voditeljicom Tinom Hofman, te putem digitalne veze sa vanjskim suradnikom Jamaal O’Driscollom iz Birminghama, Velika Britanija.

VODITELJICA: TINA HOFMAN

 

Tina Hofman je kazališna umjetnica i producentica. Obrazovana u Velikoj Britaniji, Tinin  20-godišnji rad obuhvaća kazališnu režiju, izvedbu i produkciju, te odnedavno digitalnu, participativnu praksu i istraživanje virtualnih prostora. Tina je trenutni Resident Creative u Curve Theatre, Leicester, jedan od osnivača Migrants in Theatre, UK, ispituje primjenu inovativnih digitalnih tehnologija kroz Creative Digital Leadership Programme Arts Connecta, te provodi istraživanje participativnih metoda sa mladima i političkog kreativnog rada kroz Thrive Bursary.

 

Info:

 • Prijaviti se mogu mladi iznad 15 godina zainteresirani za kritiku društvene i političke stvarnosti u kojoj živimo, te svi oni koje interesiraju globalni pokreti promjene. Dobrodošli svi kreativci – likovnjaci, glazbenici, grafit – kreativci, skejteri, plesači, hip-hop/reperi, pisci, mislioci, pjesnici, itd.
 • Maksimalan broj polaznika: 15
 • U sklopu radionice PROTEST KAO KREATIVNA INTERVECIJA planirana je završna prezentacija 10.07.2021. u večernjim satima na odabranoj vanjskoj lokaciji.
 • Svoje podatke pošaljite na e-mail ds(at)ink.hr

 

PLESNI TJEDAN

 

Plesni tjedan traje  5 dana i sastoji se od dva dijela.

Namijenjen je mladima koji u svom interesu i želji za plesnim znanjem žele nešto više.

Kao cilj ima upoznavanje kulture suvremenog plesa, doticaj sa poviješću te se ne svodi isključivo na izvedbeni dio. Svojim dubljim pristupom istraživanju i analizi plesne umjetnosti i svoj širini koju ples i pokret nude, polaznici sa više ili manje plesnog predznanja moći će uživati u novim saznanjima i iskustvima.

Radionica PLESNI TJEDAN  dat će jasan i direktan uvid u PLESNI DIO Dramskog i Plesnog studija  INK; metode rada, vrijednosti i kvaliteti koju pruža uz profesionalno vodstvo. Ukupno 7 bivših/sadašnjih polaznika uspješno pohađa ili započinje svoj studij  na prestižnim europskim plesnim akademija.

Kako je u procesu oformljivanje nove skupine mladih izvođača/plesača koja će aktivno nastaviti učiti, raditi i stvarati tijekom nove školske godine 2021 / 2022. Dramski i Plesni studio INK poziva sve mlade zaljubljenike u plesnu umjetnost da se odazovu radionici i tim putem saznaju nešto više.

Period održavanja: 12 -16.07.2021.

Vrijeme održavanja:  9:30 – 14 sati

Mjesto održavanja: INK Pula

 

1.    TEHNIKA

 

U provom djelu radionice, koji nazivamo TEHNIKA, bavit ćemo se razvijanjem vokabulara suvremenih i klasičnih plesnih tehnika. Detaljnim pristupom, analizom i razumijevanjem detalja građe pojedinih pokreta (ravnoteža, dinamika, fokus, ritam, brzina, snaga, preciznost… ) stvorit ćemo bazični vokabular kretanja.

Otvorena forma sata omogućit će detaljan rad na izoliranim elementima (okreti, skokovi, inverzije, mikro akrobatika), povezivati iste u koncept kretanja od jednostavnijih ka kompleksnijim formama, učenje zadanog materijala te improvizaciju „zadanim“ materijalima.

Rad se bazira na metodi Ide Portal te radu plesačice Shai Faran.

VODITELJICA: NIKA JANKOVIĆ

 

Nika Janković diplomirana je plesna pedagoginja, koreografkinja i izvođačica. Svoju diplomu stekla je na plesnoj akademiji Academy for Theater and Dance u Amsterdamu, na kojoj od 2014. godine radi i kao predavačica suvremenog plesa i pokreta.

Od 2014. kao slobodna umjetnica, izvođačica i pedagoginja surađuje s plesnim kompanijama Conny Janssen Danst, ICK Amsterdam i Youth Theater Krakeling. te koreografima Maurice Causeyem i Dunjom Jocić.

2018. Godine koreografirala je solo ‘Dance, Arian! ’ čija je premijera zaživjela tijekom Streetorforma plesnog festivala u Zagrebu, a solo je izveden i u sklopu produkcijskih kuća Dansmakers u Amsterdamu i Arnhemse Meisjes u Arnhemu.

2020. Godine koreografira plesni film “Me”, s koreografom Johnom Wooterom, u sklopu Academy for Theater and Dance u Amsterdamu.

2019. započinje edukaciju Ido Portal metode sa Shai Faran, Rich Andoh i Ido Portalom, koju dalje prenosi kao plesna pedagoginja.

 

2.    KREATIVNI BLOK

 

U drugom dijelu radionice, koji nazivamo, KREATIVNI BLOK, bavit ćemo se tehnikama istraživanja, improvizacije, eksploracije i kompozicije. Različitim vježbama i zadatcima otkrivat ćemo plesu u trenutku, kontraste kretanja, načine izražavanja pokretom te se susresti s osnovama koreografskih praksi. Jednostavnije rečeno upoznat ćemo se s načinima kako određenu ideju izraziti i oformiti fizičkim vokabularom.

Na pitanje „Kako stvoriti  ples,  možemo odgovoriti „Stavi sebe u pokret.

VODITELJICA: ANDREA GOTOVINA

 

Andrea Gotovina svoju plesnu karijeru započela je u Puli u studiju Zaro pod vodstvom Slavice Šenk, a nastavak plesne izobrazbe stječe u studiju Liberdance pod vodstvom Rajka Pavlića i Studiju za Suvremeni ples u Zagrebu.

2000. seli u Amsterdam, gdje upisuje Academy for Theater and Dance, plesnu akademiju, smjer plesnog pedagoga te kao gost student paralelno provodi tri godine na Koreografskom odjelu School for New Dance Development.

Kao plesačica surađuje s raznim koreografima : Karni Keidar, Marta Reig Torres, Nicola Hepp, Ron Bunzl, Miloš Sofrenović…

U INK-u djeluje kao plesna pedagoginja i koreografkinja te suradnica za scenski pokret.

Redateljica je i koreografkinja predstava za djecu u produkciji INK-a: Čarobnjak iz Oza, Petar Pan, Knjiga o Džungli, Robin Hood, Palčica i Eni te autorica i koreografkinja plesnih predstava za djecu i mlade:  Manje je više, Zatvaramo!, 13, One i Beskrilci u oblacima.

Osim navedenog iza sebe ima autorske plesne radove: Teleport, Le Voisin, Plavi petak, Neboje.

Izvan kazališta vodi seminare i tečajeve suvremenog plesa, improvizacije, kompozicije i eksploracije.

Info:

 • Prijaviti se mogu svi mladi,  stariji od 14 godina. Plesno predznanje nije nužno, jer se rad temelji na istraživanju. Ples je jezik. Prvo naučimo plesati a zatim taj ples i „zapisati“.
 • Maksimalan broj polaznika: 20
 • Svoje podatke (ime, prezime, godine) te kratku motivaciju pošaljite na e-mail  andrea(at)ink.hr,
 • U sklopu radionice PLESNI TJEDAN planirana je završna prezentacija 16.07.2021. na sam zadnji dan, ukoliko to polaznici budu željeli.

 

PRIJAVE I KOTIZACIJE

 

Svoje prijave šaljite putem maila najkasnije do 01. srpnja 2021.

IZNOS KOTIZACIJE PO RADIONICAMA:

 • JEDNA RADIONICA         250,00kn; (200,00kn za članove DiPS INK)
 • DVIJE RADIONICE           450,00kn; (350,00kn za članove DiPS INK)
 • TRI  RADIONICE               650,00kn; (500,00kn za članove DiPS INK)

Kotizaciju je potrebno uplatiti najkasnije do 1. srpnja 2021. na žiro račun:

Grad PULA-POLA

IBAN: HR9523600001835900006

MODEL: 64

POZIV NA BROJ: 7730-34889-652642 SWIFT: ZABAHR2X

Za dodatne informacije i upite stoje vam na raspolaganju voditelji Dramskog i plesnog studija INK:

 • 11. travanj 2024.

  “Pravi izbor?” Dramskog i plesnog studija INK otvara 26. ASSITEJ na otoku Hvaru

  Pročitaj Više
 • 10. travanj 2024.

  “ONE” i “THE PINK JAM” u Zagrebu

  Pročitaj Više