INK U RIJECI, NOVOM SADU I LJUBLJANI

2. studenoga 2022. –

 

PREMIJERA „AMARCORDA“ U HNK IVANA PL. ZAJCA RIJEKA

 

 

Nakon uspješne premijere i divnih reakcija pulske publike na predstavu „AMARCORD“ po tekstu Federica Fellinija i Antonia Guerre u režiji Luciana Delprata, večeras 2.studenog slijedi nam riječka premijera u HNK Ivana pl. Zajca.

Predstava je nastala u suradnji i koprodukciji INK Pula i HNK Ivana pl. Zajca u kojoj igra 14 čarobnih i živopisnih glumaca koji su svoje uloge stvarali po crtežima Federica Fellinija.

 

Talijanski humorni film iz 1973. redatelja Federica Fellinija, remek-djelo europske kinematografije, prvi će put oživjeti na pulskoj i riječkoj pozornici u režiji nagrađivanog argentinskog kazališnog umjetnika Luciana Delprata.

 

Djelomično autobiografska priča o starenju, nostalgična, duhovita, gorko-slatka drama koja pripovijeda priču o razuzdanoj skupini likova u slikovitom talijanskom gradiću Riminiju, Fellinijevu rodnom mjestu, vraća nas u redateljevo djetinjstvo i Rimini 1930-ih obilježen tradicionalnim društvenim spektaklima i obiteljskim ritualima.

 

Reprize predstave u Rijeci su na repertoaru:
3., 4., 5., 8., 9. studenog 2022. s početkom u 19:30 sati.

 

U predstavi igraju: Olivera Baljak, Tanja Smoje, Jelena Lopatić, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Biljana Lovre, Ivna Bruck, Serena Ferraiuolo, Dean Krivačić, Jasmin Mekić, Giuseppe Nicodemo, Edi Ćelić, Mario Jovev, Andrea Tich i Deni Sanković.

 

SLIPARIJA U SKLOPU PROGRAMA EUROPSKE PRIJESTOLNICE KULTURE NOVI SAD

 

 

Predstava „SLIPARIJA“ Milana Rakovca u režiji Matije Debeljuha u izvrsnoj izvedbi Rosanne Bubola, ovog petka, 4. studenog gostovat će u Novosadskom pozorištu, Novi Sad u sklopu Međunarodnog 3FEST Festivala.

 

Naša će predstava otvoriti trodnevni festival koji je dio programa Europske prijestolnice kulture 2022. koja se ove godine održava u Novom Sadu.

 

„3FEST“ festival njeguje spoj suvremenih kazališnih tendencija i kulturne baštine, zato se tekst Milana Rakovca, vizualizacija Matije Debeljuha, glazba Tamare Obrovac i glumačke bravure Rosanne Bubola odlično uklapaju u koncept festivala.

 

TEKST: Milan Rakovac

REDATELJ: Matija Debeljuh
IGRA: Rosanna Bubola

 

 

SAD SAM MANIFESTATION

 

 

Od subote. 5.studenog u Cankarjevom domu u Ljubljani održat će se „SAD SAM MANIFESTATION“ program posvećen autorskom opusu hrvatskog redatelja, koreografa i izvođača Matije Ferlina, gdje će uz najnoviju predstavu „SAD SAM MATTHAUS“ publika moći pogledati i predstavu „SAMICE“ Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula i Sad Sam Revisited, prvi Ferlinov solo iz serije Sad Sam, nastao u sklopu studija na SNDO – School for New Dance Development u Amsterdamu 2004.

 

Izvedbe će biti popraćene predavanjem Lea Rafolta o autorovom stvaralaštvu. Razgovore o radu autora s gostima moderirat će Rok Bozovičar. Bit će postavljena i izložba na kojoj će biti izloženi istaknuti radovi ostalih Ferlinovih predstava nastalih u posljednjih 10 godina, a koju će pripremiti autor i njegov dugogodišnji suradnik Mauricio Ferlin.

 

Program počinje otvaranjem izložbe „Matija Ferlin & Mauricio Ferlin: Staging plays“ 05.11. u 18:30, a nastavlja se  izvedbom predstave „SAMICE“ u 20 sati.

 

Program realizira EMANAT LJUBLJANA.

  • 19. travanj 2024.

    Marijana Peršić dobitnica nagrade za najbolji dramski i pedagoški rad

    Pročitaj Više
  • 11. travanj 2024.

    “Pravi izbor?” Dramskog i plesnog studija INK otvara 26. ASSITEJ na otoku Hvaru

    Pročitaj Više