GRB GRADA PULE U RUKE ANDREI GOTOVINA

6. svibnja 2022. – Andrea Gotovina, koreografkinja i plesna pedagoginja Dramskog i plesnog studija INK, ove je godine dobitnica GRBA GRADA PULE, značajnog priznanja koje se dodjeljuje pojedincima za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe u prethodnoj godini, a koji značajno doprinose ugledu Grada Pule.

 

Nagradu su joj uručili predsjednica Gradskog vijeća Grada Pule, gđa. Dušica Radojčić i gradonačelnik Grada Pule, gdin. Filip Zoričić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća

 

Foto: Manuel Angelini (Istra24)

 

Andrea je poznata pulskoj publici kako predstavama koje koreografira i režira, tako i njenim pažljivim, temeljitim i požrtvovnim radom sa polaznicima Dramskog i plesnog studija INK.

 

Pored velikih uspjeha predstava koje stvara sa polaznicima, vrlo je važan i njen pedagoški rad u vidu promicanja suvremenog plesa u gradu, a to i dokazuje značajan broj polaznika koji je u posljednje tri godine upisao eminentne akademije u Europi.

 

Plesom se bavi od svoje četvrte godine. Započela je u Studiju Zaro u Puli, a u osamnaestoj godini odlazi na studij u Zagreb. Godine 2001. odlazi u Amsterdam na Plesnu akademiju, gdje studira za plesnog pedagoga; specijalizacija: moderni ples i improvizacija. Od 2003. aktivno djeluje kao plesni pedagog u Hrvatskoj i Nizozemskoj.

 

IZ OPISA NAGRADE:


Za izniman koreografski uspjeh i osvajanje nagrade ‘’Zvjezdana Ladika’’ u 2021. godini za najbolji plesni i pedagoški rad u predstavi ‘’Beskrilci u oblacima’’ te značajan doprinos edukaciji, odgoju i obrazovanju djece i mladih u sklopu Dramskog i Plesnog studija Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula, GRBOM GRADA PULE nagrađuje se plesna pedagoginja i umjetnica ANDREA GOTOVINA.

 

Predstava “BESKRILCI U OBLACIMA”

 

Ponosni smo na Andreu i nadamo se da će ovaj vjetar u leđa polučiti još mnoge važne i kreativne projekte, kako kazališne tako i pedagoške.

  • 19. travanj 2024.

    Marijana Peršić dobitnica nagrade za najbolji dramski i pedagoški rad

    Pročitaj Više
  • 11. travanj 2024.

    “Pravi izbor?” Dramskog i plesnog studija INK otvara 26. ASSITEJ na otoku Hvaru

    Pročitaj Više