Donirajte kazalištu svoje radno odijelo plave boje i sudjelujte u nastajanju nove predstave “Brodovi od papira”

12. ožujka 2024. – Istarsko narodno kazalište Gradsko kazalište Pula poziva svoju publiku na sudjelovanje u kreiranju nove produkcije “Brodovi od papira” Emme Kliman, u režiji Gabrijela Lazića. Nekoliko stotina plavih radnih odijela dio su scenografije kao simbol radnika koji su svojim djelovanjem oblikovali grad, a publika će svojom donacijom utkati svoj doprinos kulturi. Plava radna odijela mogu se donirati do 29. ožujka u prostoru ispred blagajne kazališta svakim radnim danom od 10 do 16 sati ili sat vremena prije početka programa.


INK poziva publiku na donaciju plavih radnih odijela koja će postati dio scenografije predstave u nastajanju. Radna odijela (trliši) prikupljati će se do petka, 29. ožujka svakim radnim danom od 10 do 16 sati ili sat vremena prije početka programa u prostoru ispred blagajne kazališta.

 

Prva edicija mentorskog programa KUMMA (Kreativno umjetničko mentorstvo za mlade autore) predstavit će dramu “Brodovi od papira” mlade pulske autorice i studentice dramaturgije Emme Kliman. Dramu će na scenu postaviti Gabrijel Lazić koji je završio studij multimedijske režije na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a ovo će ujedno biti njegova prva profesionalna režija u kazalištu.

 

“Brodovi od papira” drama je o pisanju, o obitelji i pisanju o obitelji. Na Prvi maj 2019. godine tisuće radnika iščekuje koju će presudu Kinezi izreći brodogradilištu Uljanik. Takav praznik ne može se slaviti, ali može se zabilježiti, kao i jedan predugo odgađan povratak kući. Mlada spisateljica došla je nakratko doma iz Berlina čime se ona, brat, majka i otac pretvaraju u likove. Njeno kopanje po bolnoj situaciji u pokušaju da razumije svoju obitelj otkriva zahrđale odnose. Kao papir, ni tone metala ne mogu uzvratiti ljubav ni ispuniti obećanja, a to im je često zajedničko s ljudima. – stoji u najavi.

 

U predstavi igraju Tea Harčević, Linda Kliman, Nikola Radoš i Boris Barukčić, redom mladi akademski glumci okupljeni oko drame o pisanju, obitelji, zahrđalim odnosima i iščekivanju. Scenografiju potpisuje Josip Kresović, a glazbu Dimitrije Simović. Autorskom timu u okviru programa KUMMA pridružili su se i mentori za autorski tim: Jasna Jasna Žmak, Mauricio Ferlin, Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz, Leo Rafolt, Desanka Janković i Matija Ferlin. Premijera predstave “Brodovi od papira” najavljena je za 12. travnja 2024. u 20 sati na Maloj sceni INK.

 

  • 19. travanj 2024.

    Marijana Peršić dobitnica nagrade za najbolji dramski i pedagoški rad

    Pročitaj Više
  • 11. travanj 2024.

    “Pravi izbor?” Dramskog i plesnog studija INK otvara 26. ASSITEJ na otoku Hvaru

    Pročitaj Više