Dani Muzičke akademije u INK

Na danas održanoj konferenciji za medije u INK Pula, predstavljen je program Dana Muzičke akademije koji će se održati od srijede, 21. ožujka do petka, 23. ožujka.

Konferenciji su nazočili Pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule, Jasmina Nina Kamber, Dekan Muzičke akademije, Dražen Košmerl, Voditeljica Odsjeka za solo pjevanje, Sofija Cingula, studentice Ana Mikac i Marija Ticl, te Ravnateljica INK.

Pročelnica Kamber naglasila je važnost započete suradnje između Akademije i INK, te niz prednosti koje iz toga proizlaze za Grad i studente ali i za Kazalište koje stvara, razvija i obrazuje novu publiku. Od iznimnog je značaja, naglasila je, mogućnost mladih glazbenika stati na pozornicu i uspostaviti kontakt s publikom.

Zadovoljstvo suradnjom, na podršci programima Akademije izrazili su i Dekan, Košmerl i Voditeljica, Cingula, kao i Ravnateljica, Jeromela Kaić pozivajući sve građane, ljubitelje klasične glazbe, da svojim dolaskom podrže mlade glazbenike na njihovom putu u buduće profesionalne vode.

Od mnogobrojnih programa, majstorskih tečajeva pjevanja i klavira, izdvajamo večernji umjetnički program:

– srijeda, 21. ožujka, RECITAL MARGARETA KLOBUČAR, sopran, Hrvatska/Austrija  uz klavirsku pratnju Sandra Vešligaja

– četvrtak, 22. ožujka, KONCERT MUZIČKE AKADEMIJE ZAGREB, Gudački komorni orkestar i solisti

– petak, 23. ožujka, KONCERT MUZIČKE AKADEMIJE U PULI, Akademski mješoviti zbor, Akademski harmonikaški orkestar i solisti

Svi programi započinju u 19:30 sati, a ulaz je slobodan