"BOG MASAKRA" OTVARA NOVU SEZONU!

21. listopada 2021. –

 

Bog masakra, tekst jedne od najvažnijih suvremenih francuskih spisateljica i iznimno popularne i nagrađivane autorice, Yasmine Reza, premijerno će se uprizoriti na maloj sceni u petak, 22. listopada, u 20 sati.

Redateljica predstave, Renata Carola Gatica zajedno s autorskim timom i glumcima predstavila je prvu ovosezonsku premijeru u INK istaknuvši da je riječ o majstorski orkestriranom tekstu koji podsjeća na osjetljivu glazbenu partituru te da je, uistinu, velik izazov postaviti takvu ritmičku strukturu, obuhvatiti sve nijanse fizičkoga i verbalnog nasilja, ironiju i komične elemente ovog iznimnog teksta. Bog masakra je  pronicljiva, provokativna i cinična studiju mentaliteta i života kakvog Europa danas živi. U odnosu na original, gdje se susreću dva pariška para pripadnika  tzv. više srednje klase, naša su dva para smještena u našu metropolu Zagreb od kojih je jedan istospolni, i to je jedini odmak. U svemu ostalom predstava prati  tekst i radnju originala.

Pogledajte jednu od repriza ove iznimne predstave 23., 24., 26. i 27. listopada!

U nastavku konferencije za medije predstavljen je premijerni program nove kazališne sezone i program „Zajc u INK“ koji se nastavlja u duhu Sporazuma o dugoročnoj umjetničkog suradnji potpisan u svibnju ove godine sa HNK Ivana pl. Zajca Rijeka.

Tako će, već od 10. studenog, posjetitelji u INK moći pogledati izuzetna umjetnička ostvarenje ove nacionalne kazališne kuće iz drame, opere i baleta kako slijedi po redoslijedu gostovanja:

 1. Balet, Patetična i Posvećenje proljeća
 2. Drama, Čelične magnolije
 3. Novogodišnji koncert Riječkog simfonijskog orkestra
 4. Opera, Cavalleria Rusticana
 5. Balet, Mediteranska trilogija
 6. Drama, Na tri kralja ili kako hoćete/Dekameron
 7. Simfonijski koncert (Brahms, Haydn)

 

U sklopu programa „INK u Zajcu“ gostovat ćemo u Rijeci s predstavama Potplaćeni! Ne plaćamo!, Muževi i žene i Beskrilci u oblacima.

Dvije će kazališne kuće u zajedničkoj produkciji postaviti tekst Dore Delbianco  nagrađen nagradom Marin Držić, „Kad je stao svijet“ kojeg je režija povjerena jednom od najpoznatijih redatelja u široj regiji, Viti Tauferu, a premijera koje je planirana za veljaču 2022. godine.

Do kraja sezone na Čakavsku scenu postavit ćemo idejni koncept mladog redatelja Roka Olafa Pečečnika koji počiva na temama: istarsko mitološko vjerovanje,  povezanost Istrana sa zemljom odnosno prirodom,  erotika, istarska melankolija i borba.

 • 12. lipanj 2024.

  KAZALIŠNI DOGAĐAJ SEZONE — Premijera remek djela “Dugo putovanje u noć” Eugenea O’Neilla u režiji višestruko nagrađivanog Ivice Buljana

  Pročitaj Više
 • 12. lipanj 2024.

  Duodrama “Majka i dijete” tijekom lipnja na festivalima u Mariboru i Umagu

  Pročitaj Više