ALOJZ OREL - KAZALIŠNA FOTOGRAFIJA za Dan Grada Pule, 5. svibnja

5. ožujak 2019. –

 

Izložbom Alojz Orel – kazališna fotografija, INK nastavlja s obilježavanjem značajnih datuma iz povijesti kazališnog života Pule, istaknula je Ravnateljica na današnjoj konferenciji za medije kojoj su nazočili: Jasmina Nina Kamber, Lana Skuljan Bilić i Gracijano Kešac.

Izložba se otvara u povodu 30. godišnjice otvorenja obnovljene kazališne zgrade. Nakon što je u siječnju kazališnom predstavom “Ljetopis” obilježena 70. obljetnica prve vlastite kazališne produkcije na hrvatskom jeziku.

Predstavljajući bogat program Kazališta u svibnju, a osobito program povezan s obilježavanjem Dana Grada i Dana Europe, u fokusu događanja je nedjeljno otvaranje izložbe u Galeriji Vincent iz Kastva čiju je realizaciju INK povjerio prokušanim znalcima, Povijesnom i pomorskom muzeju Istre / Museo storico e navale dell’Istria.

Ravnatelj Kešac izrazio je zadovoljstvo suradnjom dviju institucija na prezentaciji građe jednog od najistaknutijih predvodnika istarske fotografije 20. stoljeća.

Pročelnica Kamber, čestitajući nadolazeći Dan Grada svima, istaknula je da je Grad Pula otkupio impresivnu građu umjetnika Orela i da njezino sređivanje, valorizacija i prezentacija tek predstoji.

Lana Skuljan Bilić, autorica izložbe, smatra značajnim to što je javnost dobila mogućnost upoznati se s još jednim važnim segmentom umjetničkog rada Alojza Orela u kontekstu povijesti kazališne fotografije u Hrvatskoj jer je taj njegov fotografski žanr ostao izvan fokusa interesa istraživača i samo je djelomično poznat široj javnosti.

Izložbu će 5. svibnja u 12:30 sati otvoriti Gradonačelnik Pule, gospodin Boris Miletić.

U nastavku su mediji pozvani da pozovu i obavijeste naše sugrađane o programu koji je na rasporedu u kazalištu, 5. svibnja navečer, te 6. i 7. svibnja, a za koje se ulaz ne naplaćuje ali je potrebno preuzeti gratis ulaznicu na blagajni:

– Puli s ljubavlju, koncert Meri Cetinić, Tedi Spalata i prijatelja

– Caccia lontana /Daleki lov, opera Antonia Smareglie u režiji Ozrena Prohića

Opera se izvodi u povodu 165. obljetnice rođenja i 90. godišnjice smrti Autora.

U nastavku tjedna Kazalište ugošćuje HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke s predstavom “Voda” Vladimira Nazora u režiji i koreografiji Matije Ferlina, 8. svibnja, te na sam Dan Europe, balet “4 Bolera”, 4 autora – Maurice Ravel, Frederic Chopin, Camille Saint-Saens, Višeslav Laboš u koreografiji: Maše Kolar, Kristiana Levera, Shota Inoue i Andonisa Foniadakisa, 9. svibnja u 20 sati.

Program vezan uz obilježavanje Dana Grada završava 11. svibnja, u subotu 6. Dječjim pjevačkim festivalom “Pula pjeva”.

Bogat program u svibnju pogledajte u našem rasporedu.

Vidimo se u INK

  • 12. lipanj 2024.

    KAZALIŠNI DOGAĐAJ SEZONE — Premijera remek djela “Dugo putovanje u noć” Eugenea O’Neilla u režiji višestruko nagrađivanog Ivice Buljana

    Pročitaj Više
  • 12. lipanj 2024.

    Duodrama “Majka i dijete” tijekom lipnja na festivalima u Mariboru i Umagu

    Pročitaj Više