MAJSTOR PRIPOVJEDAČ-Aleksandar Bančić

3. prosinca 2021. –

 

Naš dramski pedagog Aleksandar Bančić bio je polaznik prve generacije edukacijskoga programa „Prvi hrvatski studij pripovijedanja“ koji je nakon položenih svih propisanih ispita i obaveza, nakon što je održao kreativno pripovijedanje, napisao i odbranio svoj završni rad, 2. prosinca 2021. svečano postao MAJSTOR PRIPOVJEDAČ.

 

Aleksandar se već dugi niz godina aktivno bavi umijećem pripovijedanja promovirajući zaboravljene priče prenošene usmenom predajom naših starih, te na taj način predano sudjeluje u približavanju i oživljavanju starih istarskih običaja.

 

U produkciji INK autor je i pripovjedač predstave ŠTUORICE OD POLNOĆI koju je osmislio prema knjizi “Libar od polnoći” Milice Kranjčić.

 

Radujemo se što će Aleksandar svoje znanje prenositi dalje našim polaznicima Dramskog i plesnog studija koji će pored priča koje budu pripovijedali, vježbati i retoričke vještine koje su temelj za elokventnu komunikaciju u kojoj god profesiji se u budućnosti našli.

 

Čestitamo Aleksandru Bančiću, kao i njegovim mentoricama Jasmini Žiljak Ilinčić, profesionalnoj pripovjedačici, dramskoj pedagoginji i diplomiranoj učiteljici, te komentorici dr. sc. Martini Hranj.